Ehliyetiniz var fakat yıllardır arabaya elinizi dahi surmedi iseniz arac kullanmayı unutmanız gayet doğaldır.Arac kullanma becerisi surekli pratikle ve suruş tecrubesiyle gelişir.İstanbul gibi bir megakentte arac kullanmak şuphesizki buyuk meziyet isyteyen bir iştir.Gunun her saatinde yoğun olabilen arac trafiği,bozuk ve yıllardır bitirilemeyen bakımsız yollar,kurallara uymayan yayalar ve suruculer.İşte ozellikle kurallara uymayan suruculer konusunda bu direksiyon eğitimin onemi bir kat daha ortaya cıkıyor.Yıllarca Avrupa ulkelerindeki trafiği konuşur dururuz,"işte yola adım attım adamlar hemen durdu yollarda korna sesi yok ,herkes sabırlı ve saygılı vs"...Bizde ise malesef yukarıda saydıklarımızın tam tersi bi durum hakim Yola bakmadan adımını at ezilirsin ustelik yaya gecidinden gecmene rağmen karşı taraf sucsuz dai bulunabilir.1sn durakla hemen korna gok kıyamet kopuverir.Herkes birbirine duşman ve herkesin acele duzeyi hep en onde.Bu konuda şuphesiz ki en buyuk gorev aileye duşmektedir.Cem YILMAZ'ın dediği gibi "EĞİTİM ŞART"hemde en onemli ve olmazsa olmaz şarttır EĞİTİM.
Trafik kuralları insanların katkısı olmadan hicbir işe yaramaz. Bizde kurallar var, insanların katkısı yok. ‘Bir başkasına o kurallar gecerlidir, bana gecerli değil’ yontemiyle gidiyoruz. Burada maalesef cok eksik olan şey saygı ve hoşgoru... Bir başkasına olan saygımızın ne kadar az olduğunu trafikte goruyoruz. Bizim hep on planda olmamız gerektiğini duşunup, bir başkasının hicbir nedenle, hangi durumda olursa olsun bizden daha haklı olduğunu ya da yol alma hakkına sahip olduğunu kabul etmek istemiyoruz. Avrupa’da bunun doğrusunu cok iyi goruyoruz. Bilgi, beceri, sağduyu, saygı zaten bunlar esas. Kuralları koyanlar da bunun uzerine koymuşlar. Yazılı kurallar var, yazılı olmayan kurallar var. Dikkat ederseniz yazılı kurallar cok basit, kırmızıda dur, yeşilde gec. Ama bir kişiye belirli bir durumda yol verebilmek hem saygıyı ortaya koyuyor, hem de senin kazalara karışma riskini azaltıyor.Yol verirken daha az kazaya karışılır.Doğrusu butun dunyada uygulanan cağdaş eğitim sistemi bizdede olmalı. Ulkemize baktığımızda, ‘Biz AB’ye gireceğiz. Girmek icin mahkemelerimizde, sivil toplum orgutlerimizde, politikada, hayatımızda bircok değişiklikler yaptık’ diyoruz.Ama nedense yıllardır bir Trafik Kanununu cıkaramıyoruz. Adamlar geliyor, ucaktan iniyor ve bizim keşmekeş trafiğimize giriyorlar. İlk gorduğunuz bu manzaradan sonra siz ne karar verirsiniz? Bu adamlar hazır mı, değil mi? O kadar gariplikler yaşanıyor ki trafiğimizde... Trafik toplumun aynasıdır. Toplumun aynası buysa, toplum da bu demektir!
Dolayısıyla biz bunu duzeltmedikce, onların istediği noktaya gelemeyiz. Bu iki kere iki dort. Bir takım şeyleri kağıt uzerinde duzeltip, biz hazırız demekle trafik duzelmiyor.
RANDEVU : Direksiyon dersi almak icin sizin icin uygun olan gun ve saatlerde onceden randevu alarak işlerinizi aksatmadan eğitim alabilirsiniz.Eğitim saatleri 06:00 24 :00 saatleri arasındadır.
UCRET : Bir saat direksiyon eğitim ucreti MANUEL ARACLARDA 35 tl. OTOMATİK VİTES ARACLARDA 40 TL.dir. Bu ucrete oğretmenin ders saat ucreti , yakıt ucreti ve eğitim esnasında meydana gelebilecek hasar ve trafik cezaları ucrete dahildir.Ders saatleri diğer firmalardaki gibi 40 veya 50 dk değil tamtamına 60 dk dır.
EĞİTİM GUZERGAHI : Direksiyon eğitimi yapılacak guzergah istanbul trafiğinin yoğun olduğu bolgelerde eğitim verilir.Ayrıca sizin sık kullandığınız guzergah ta eğitim verilir.Orneğin Eviniz ile iş yeriniz arasında direksiyon dersi alabilirsiniz.
EĞİTİM ARACI : Eğitim araclarımız MANUEL VİTESLER İCİN 2008 Model Peugeot 207 OTOMATİK VİTESLER icin ise 2009 Model Toyota Auris dir.
NE KADAR SUREDE OĞRENİLİR : Yaklaşık olarak on saatlik direksiyon dersi alarak trafiğe cıkacak hale gelirsiniz.Bundan sonra sizin yapacağınız kendi aracınızla surekli pratik yaparak kendinizi geliştirmek.
DİREKSİYON EĞİTİM VEREN OĞRETMENLER : Direksiyon eğitimi veren oğretmenlerimiz bu konuda oldukca buyuk tecrubeye sahiptirler.Ve hepsinin Milli Eğitim Direksiyon Usta Oğreticilik belgelerine sahiptirler..
direksiyondersi.com.tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Gelişim Surucu Kursu Ozel Direksiyon Dersindede iddialı !!!