Kısaca

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Programı; iç sularda ve denizlerde yaşamakta olan canlıların niteliği, avlanma teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri işleme ve değerlendirme teknolojisi, genel oşinografi (okyanus bilimi) ve gemi yapımı, onarımı, yönetimi ile su altı tekniği konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Matematik, Fizik, Kimya, Zooloji, Botanik, Balık Biyolojisi, Deniz Biyolojisi, Biyometri, Hidrobiyoloji, Balıkçı Gemileri Donanımı, Gemi Atölyesi Tekniği, Su Ürünleri Muhafaza ve İşleme Tekniği, Avlanma Teknolojisi ve Su Ürünleri Pazarlaması, Gemilerde Yük ve Yükleme İşlemleri gibi derslerden oluşan bir program uygulanır.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Programda okumak isteyenlerin; akademik yeteneğe sahip, temel bilimlere, ekonomi ve işletmeye ilgili ve bu alanlarda başarılı, inceleme ve araştırmaya meraklı bireyler olmaları gerekir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar

Programı Bitirenlere "Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi" unvanı verilir. Balıkçılık teknolojisi mühendisleri, yurt içinde ve yurt dışında deniz ve iç sularda su ürünleri üretim ve avlanması alanında faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca su ürünleri yetiştirme çiftlikleri kurarak ve su ürünleri avcılığına yönelerek yurt ekonomisine girişimci olarak da katkıda bulunabilirler.