Merhaba Forum Halkı!

Bugün sizlere kendi ve kuzenimin denemeleri sonucuyla başardığımız bir sonuçu anlatıcağım.
Nasıl yaptığımızı söylemeden önce şunu belirtmek istiyorum.
Ben okulda hiç ingilizce derslerine katılan biri değildim ve hayatım boyunca hiç ingilizce kursuna gitmedim.

Yapıcağımız şey çok basit! Gerçekten öğrendiğinizde "Bu kadar basitmiydi ya!" diceksiniz.
Fakat başlamadan önce şunuda belirtiyim beni tanışma konularından tanıyan bilir. Ben bir anda İngilizceyi öğrenmektense yavaş yavaş , tam öğrenmeyi seven birisiyim.

Şimdi yapıcağımız şey nedir?

YABANCI BİR DİZİ SEÇİN KENDİNİZE!
Tavsiyem: Supernatural
Kurdukları cümlelerde ne dediğini çok rahat anlayabiliceğiniz bir dizi.
Evet, Yabancı Dizi ne işimize yarıcak diyebilirsiniz.

Hemen açıklıyorum.
Öncelikle neden Altyazılı yabancı dizi izliyoruz ve neden Supernatural?
Dizi zevkinize karışamam. Sizin bileceğiniz mevzu o.
Fakat Supernatural'i seçmemin nedeni Telafuzu ve anlaması kolay bir dizi.

Altyazılı dizi izlememizin nedeni önce kendimizi basit kelimelerde geliştiriyoruz.
Yani kelime haznemizi geliştiriyoruz. Öğrenmesi kolay merak etmeyin. 1 Haftada 100+ kelime öğrenebilir, 2. Haftada kelimeler ile aşina olabilirsiniz. Sadece diziden önce veya diziyi izlerken kelime haznenizi geliştirmeye bakın.

Kelime haznenizi geliştirdikten sonra yapmanız gereken şey uzunca bir süre Yabancı dizi izlemek.
Gördünüz mü? Hem keyifli, hem öğretici.

Siz bu diziyi izlerken orda kurulan cümleleri , telafuzlarını fark etmeseniz bile beyninize depolamaya başlıcak.
Aradan 1 ay geçicek , birisi yanınızda yabancı bir cümle kursa "Aaa.. Ben bunu biliyodum ama neydi ya.." demeye başlıcaksınız.
2 ve 3. ayda ingilizceniz farkında olmasanız bile dahada gelişicek. Artık İngilizce cümleleri yekten yekten kurmaya başlıcaksınız!

6. Ay'a geldiğinizde kelime haznenizin genişliğine göre artık İngilizce konuşabiliceksiniz ve 1. Yılın sonunda artık bu dizileri Altyazılara bakmadan anlayabilicek ve konuşabiliceksiniz.

Ben lise 1. Sınıftan beri Supernatural, Lucifer, Dexter, Almost Human, Mr. Robot vs. dizileri izleyerek her geçen gün geliştirdim kendimi. Şuan 4. yılın sonundayım. Üniversite Öğrencisi olucaktım fakat Üniversite başvurusu yapmadım kendimce sebeplerle.
Şuan Ön Hazırlık (İngilizce) görmeme gerek kalmadı , Farklı bir dilde kendimi geliştirerek Ön hazırlık okumayı planlıyorum.
Böylece öğrendiğim iki dil olucak ve bu toplumda size ciddi bir saygınlık kazandırıyor.

"Peki kardeşim, koskoca 1 sene diyorsun! İnsan sıkılır!"
Desenizde haklısınız fakat benim sınıf arkadaşlarım 4. sınıftan bu yana ingilizce görmesine rağmen sınavda aldıkları en fazla puan 65 oluyordu. O da hepimizin bildiği üzere öğretmenlerin kolay sormasından kaynaklı.
Yani Liseyi 4 sene boyunca Simple Present Tense gibi konular öğretildi ve ben okulda öğrenemediğimi
dizi izliyerek , eğlenerek öğrendim.

Bir bakıma farklı kültürleride tanımış oluyorsunuz.

He bu arada benden size ufak birkaç taktik daha.
Bu süreci hızlandırmak istiyorsanız ingilizce konuşmaları telefonunuza indirerek boş vakitlerinizde dinleyebilirsiniz.
Hem Türkçe karşılıklarını öğrenirsiniz, hemde Telafüzü öğrenirsiniz.
Ayrıca, Telefon ve Bilgisayarlarınızı yabancı dilde kullanarak bu süreci hızlandırabilirsiniz.
Aynı şekilde , oyunlarıda İngilizce oynamaya bakın.

Peki İngilizcenin faydaları nedir?

HTML, C++ gibi kodlamalarda İngilizceyi iyi biliyorsanız aşina olmanız çok kısa sürücektir bu kodlamalarla.
Ayrıca , bir Turist ile karşılaştığınızda Kem küm etmektense , konuşabiliceksiniz.

Lise dönemi Dil öğrenmek için Mükemmel bir dönemdir.
Umarım sizlerede yardımı dokunur!

Konu ilerleyen vakitlerde güncellenicektir , sizleri bu dönemde geliştirmek için elimden geleni yapıcağım.
İyi forumlar dilerim.