Yontem: mini başlangıcı temizleme
Arac : Başlat menusu
Kazanılan ortalama zaman : 1,5 saniye

Bilmiyorum başka adı varmı ama ben buna mini başLangıc diyorum sebep olarakta Adım 2 de goruceğunuz gibi başlangıc klasorude var 2 side aynı ad yazarsam kafa karıştırıcaktı bende bu ismi verdim

Şimdi gelelim yapılıcak işleme en basiti olan bu işlemi gercekleştirmek icin Başlat menusu > Programlar > başlangıc sekmesine gecin burada birtakım şeyler goruceksiniz bunlar bazı programların kendilerinin acılması icin eklediği yerler yada kullanıcı isteği uzerine bilgisayar acıldığında bunlar acılsın diyorsa koyulan yer =) buradaki Dosyaları hepsini tek tek sağ tıklayarak silelim boylece acılışta bunlardanda kurtulucaz ..

Adım 2

Yontem: yabancı yazılımları kapatmak
Arac : msconfig komutu
Kazanılan ortalama zaman : 3,2 saniye

Benim bilgisayarımdaki antivirusum kasper sky , Firewall ım zonealarm , Messenger ım , skypem ,ıcq ,winampım ,quiktimem v.s. v.s. adını vermek istemediğim daha bircok şey duruyor işte Windows acılırken bu programların hepsini tek tek başlatıyor bu nedenLede bilgisayarımızın acılışı bir hayli yavaşlar ilk once bunları iptal edelim . Windows Gezginini acalım (Başlatan Calıştıra girin) komut satırına “msconfig” (tırnaklar yok “”) acılan yerden Başlangıc sekmesine tıklayalım şu anda bulunduğumuz yerde acılışta calışan dosyaların listesini gormekteyiz buradan Gereksiz şeyleri kaldırn aman dikkat edin fire wallınızı yada antivirus yazılımını kapatmayınki guvenliğimiz elden gitmesin ama şimdi aklınıza takılıcak hangisi kapayım diye size birkec oneride bulayım

-Nero yazılımının işaretini kaldırın
-winampı kaldırın
-arzu edersemiz Messenger ıcq v.s. onlarıda kaldırın
-quicktime kaldırın
-Acrobat kaldırın

Diğer listeyide inceleyin vede ona gore karar verin

Adım 3

Yontem: Acılış Logosunu Kaldırmak
Arac : boot.ini
Kazanılan ortalama zaman : 1,2 saniye

Acılış ta logoyu devre dışı bırakmak fazla etkileyici değil ama genede birkac saniye kazanabiliriz.

Bunun icin tekrar Windows gezginini acın ve de “msconfig” (tırnaklaryok””) yazın acılan yerden boot.ini sekmesine gecin vede buradan logoyu devre dışı bırakmak icin Noguiboot a onay işaretini işaretleyin vede tamam diyin

Adım 4

Yontem: Paylaşılan Klasorler Aratılmasın
Arac : Windows Gezgibi
Kazanılan ortalama zaman : 0,13

Windows her acılışta paylaşılan klasorleri aramasın diyorsanız bunu iptal etmenizi onerilebilir eğer bilgisayarınız bir ağın parcası değilse boşuna aramasına ne gerek nede luzum var ama kazanılan sure 1 saniyenin altında olduğundan fazla etkietmiyor ama isterseniz kapatabiliriz..

Bunun icin bi klasor acın ve Araclar / Klasor secenekleri menusunden gorunum sekmesine girin vede buradan ağ klasorlerini vede yazıcıları otomatik olarak ara satırındaki onay işaretini kaldırın..

http://i207.photobucket.com/albums/b.../speed-xp4.jpg

Adım 5

Yontem: Multimedia Efktlerini kapatın
Arac : Denetim masası
Kazanılan ortalama zaman : 1,89 saniye

Başlangıcta muzik yada yuksek kaliteli bir masaustu arka plane her zaman pc nizi yoracaktır bundan emin olun oysa bunlardan vaz gecerek hem acılıştan kazanmak hemde bilgisayarın performansının Gozle gorlulecek şekilde artması sağlanabilir..

İşlemi gercekleştirmek icin: denetim masasından ses efekti ve ayarları menusune tıklayalım buradan ses duzeni acılır menusunden sesizi secelim..

Şimdi pc performansını vede acılış suresini kısaltacak şeyi gorelim =) bilgisayarıma sağ tıklayalım ozelliklerden gelişmiş sekmesinden ayarlar a tıklayın en iyi performans icin bilgisayarımı ayarla seceneyini sectiğinizde Xp nin multimedia efektlerine veda edeceğiz ama performansımız nerdeyse %35 artacaktır..

Adım 6

Yontem: Windows a taze kan
Arac : Windows’un kendi bileşenleri
Kazanılan ortalama zaman : 2,1 saniye

İşimize Windows un kendi bileşenleri ile kendisini optimize etmesiyle başlıyıcaz ..
Herkezce bilinen bir şey ama kimse bir işe yaramıyor diye genelde es gecer bu yontemi evet Disk birleştirmekten bahsediyorum =)

Hdd (harddisk) mizi birleştirerek bu işe başlıyabiliriz ama bazı arkadaşların kafasında soru işareti oluşucaktır birleştirince ne olucak diye onuda hemen acıklıyayım Windows sistem dosyalarınını bildiğimiz gibi harddiskte saklamaktadır . her acılışında yada bir uygulama calıştırdığımızda hdd den dosyalar sorugulanır vede uuzn bir surec başlar disk ne kadar parcalanmışsa uygulama o kadar gec acılır şoyle bir ornekte bulunayım : misket oynadığınızı duşunun 5 tane misketiniz var 3 tanesi onunuzde biride yanımızda diğeri ise daha uzakta siz 3 misketle oynarken hızlıca onunuzden alabilirsiniz 4 tanesiyle oynamak istediğinizde yayınızdan alırısınız ama hepsini istediğinizde Uzanıp almanız gerekir boylece fazladan zaman harcamış olursunuz dosya parcacıklarıda boyledir işte ne kadar duzgunse o kadar hızlı

Felsefe yapmayı gectikten sonra =) uygulamaya gelelim bunun icin Windows un bileşenlerinden biri olan disk birleştiriciyi kullanıcağız Başlat > Programlar > donatılar > sistem aracları >disk birleştiriciden ulaşabilirsiniz Uygulamayı acalım vede hemen başlıyalım

Adım 7

Yontem: Windows bileşenlerini ekleyin / KALdIRIN
Arac : program ekle kaldır
Kazanılan ortalama zaman : 2,1 saniye

Windows ile gelen Windows Messenger Windows media player v.s. gibi aracların yerine Winamp msn Messenger gibi araclara yoneldiyseniz bunların bulunmasının size bir karı olmaz soz konusu aracları kaldırarark hem yer tasarrufu hemde performanstan kazanabilirsiniz..

Buna ulaşmak icin Başlat ayarlar > Denetim masası > Program ekle kaldır > windwos bileşenlerini ekle kaldırı secip kendinize gore duzenleyin..

Son soz: Bilgisayarınıza Guncel birde antivirus kurarsanız ve de guncellemeleri zamanında yaparsanız uzun sure daha Hızlı bir Windows a vede tertemiz bir bilgisayara erişiceksinizalıntı