Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi’nde çıkan orman yangınına müdahale sürerken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle güvenlik tedbirleri çerçevesinde tahliyeler başlatıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar kara ve deniz yollarıyla tahliye ediliyor.

Yangına tüm ekiplerin müdahale ettiğini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Önceliğimiz yangının ikamet yerlerine sıçramaması. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz. Bölgede bulunan sitelerde yaşayan vatandaşlarımız tahliye ediliyor” dedi.

ALEVLER YERLEŞİM YERİNE SIÇRADI

Öte yandan meydana gelen yangında alevler bir sahil sitesine de sıçradı. Yangının 4 eve hasar verdiği bir evinde tamamen yandığı öğrenildi. Yangında evi tamamen yanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaş Kemal Erkek, "Evde tek başımayken alevlerin sesini duydum ve kendimi dışarı attım. Çok büyük bir korku yaşadık. Evimiz ne yazık ki tamamen yandı ve kullanılamaz hale geldi ama buna şükür canımızı kurtardık" açıklamasında bulundu. Tahliye edilen vatandaşlar, tehlikenin geçmiş sonucu yeniden evlerine döndü.

Yerleşim yerindeki alevler, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilirken şiddetli rüzgar sebebiyle yön değiştiren yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Haber Detay Görsel SliderMENDERES'TE DE MÜCADELE SÜRÜYOR

Aynı saatlerde bir orman yangını ihbarı da Menderes ilçesinden geldi. Oğlananası Mahallesinde çıkan yangına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yapan ekiplerin, alevlere 5 helikopter, 3 uçak, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahalesi sürüyor.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Aliağa’da yerleşim birimini tehdit ediyordu, oradaki tahliyeyi tamamladık. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tüm olanaklarıyla havadan ve karadan müdahale ediyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, polis ve jandarma TOMA'larla, DSİ, Karayolları ve de diğer bölge müdürlükleri elindeki iş makinalarıyla da yangına müdahale ediliyor. Menderes'teki yangın şu an için yerleşim birimini tehdit etmiyor. Sanayi bölgesine yakın, oraya gelmesini engellemeye çalışıyoruz."

YANGIN OSB’Yİ TEHDİT EDİYOR

Olay yerinden gelişmeleri aktaran TRT muhabiri Duygu Tuncer, “Ormanlık alanda başlayan ve sanayi bölgesine doğru ilerleyen yangının fabrikalara doğru ilerlememesi için hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor. Ancak şiddetli rüzgarla yangının önüne geçilmesi biraz zor gibi görünüyor. Henüz kontrol altına alınmış değil” dedi.

Muğla'da orman yangını! Ekipler bölgedeİzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise; İzmir’in Aliağa ve Menderes ilçelerinde devam eden orman yangınlarında 11 uçak ve 15 helikopter olmak üzere toplam 26 hava aracı ve çok sayıda arazözün görev yaptığı ifade edildi.

'KÖPEĞİMİ ALIP, ÇIKTIM'

İzmir'in Aliağa ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin sıçradığı evin sahibi Kemal Erkek, "Kuvvetli rüzgar vardı. Ormandan kısa sürede alevler evime ulaştı. İtfaiyeyi aradım. Ekipleri yönlendirdiklerini söylediler. Onlar yoldayken birdenbire alevler her yeri sardı. Ben de köpeğimi alıp çıktım. Her şeyim gitti. Burada yaşıyordum. Allah beterinden korusun" dedi.

ALEVLER SANAYİ BÖLGESİNE YAKLAŞTI

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınında ise alevler İTOB Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar ulaştı. Ancak şu an için sanayi bölgesini tehdit etmediği belirtildi. Develi, Tekeli, Pancar kırsal mahalleri arasında etkili olan yangına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.

Yangının, Develi Mahallesi'nin İncirlik mevkisindeki ormandan başladığı belirtildi. Yangının başladığı bölgenin vatandaşlar tarafından çoğunlukla piknik alanı olarak kullanıldığı bir yer olduğu öğrenildi.

4 orman işçisi dumandan etkilendi

Yangını söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 4 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 ormancı taburcu edilirken, bir personelin serviste, bir personelin ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.