Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;Türkiye bu seçim sonuçlarıyla istikrara, demokrasiye, özgürlüğe, kalkınmaya ne kadar değer verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Seçimlerin Türkiye için, demokrasimiz için çok güzel neticeleri olacağına inanıyorum.

Üstlendiğimiz bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Bize inananları boşa çıkarmayacağız. Tüm vatandaşlarıma kalpten teşekkür ediyorum.

Seçim döneminde rekor kıracak illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Bayburt birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane ikinci oldu. Ziyaretlerimize bu hafta sonu bismillah diyoruz.

Seçimlerle ilgili bir gerçeğin altını çizmek istiyorum. Türkiye gelecekteki sonuçları itibarıyla kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünür görünmez ortaklarıyla birlikte küresel şer şebekeleriyle,tetikçi basın kuruluşları ve milletimizin birlik beraberliğine kasteden provokatörlerle mücadele ettik.

Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken siyasetçiler hedef alındı, linç alındı. Kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi.

Utanç verici günler gördük. Siyasi tarihimize 'kara leke' olarak geçecek pek çok örnekle karşılaştık.

Milletimizin desteğiyle 14-28 Mayıs'ta sadece iki hafta arayla seçimi kazanmadık, Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık. Sandıklara giderek irqadesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Biz de AK Parti olarak 17 seçim kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu muhteşem bir zaferdir. Bu tarihe altın harflerle yazılacak, siyasi literatürüne girecek eşsiz bir rekordur.Ayrımcılık yapmadığınız için kardeşlik siyasetini yücelttiğiniz için her birinizi kutluyorum.

Herkes kendi penceresinden seçimleri enine, boyuna değerlendirecektir. Alınan not kadar nerede hata yaptığını görmek de sınavın bir parçasıdır. Geleceğe dair hedefi olan her siyasi parti sandık sonuçlarını çok iyi okur, analiz eder. Bunları yapmayan ise siyaset sahnesinden silinip gider. Çok partili siyaset hayatımızda bunun nice örneği vardır.

AK Parti olarak şu ana kadar girdiğimiz tüm seçimlere buradan baktık.Eksiklerimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı tespit etmeye çalıştık. Asla zafer sarhoşluğumuza kapılmadık. Tevazumuzu büyüttük. Başarılarımızla birlikte sorumluluğumuzun da arttığına inandık. Yer yüzünde böbürlenenlerden asla olmadık.

Arda Güler, İstanbul'dan ayrıldı! Transfer KAP'a bildirildi, işte Fenerbahçe'nin kazanacağı rakamCumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı ile görüştüTürkiye manşetlerde! 'Dünyanın en güçlü adamının desteği yeterli değil'Türkiye için rekor uyarısı: Hava sıcaklığı 50 derecenin üstünü görecekEczane çalışanının öldürülmesi davası başladı! Savunma yapmadı