Hem moral hem motivasyon olarak bittik; yorulduk, bıktık; sabahtan akşama ders mi olur; uzaktan eğitim yüz yüze gibi olmuyor...
Biliyorum arkadaşlar bende bir öğretmen olarak bu durum hoşuma gitmiyor ama en verimli şekilde değerlendirmemiz lazım bu zamanı ve malesef her zaman ki gibi bir yarışın içine giriyoruz. Bir örnek vardır ya aslandan hızlı koşmasında olur yanındakini geç yeter

1. Çalışma ortamının düzenli olması (kesinlikle şart): Kişiye moral motivasyon sağlar.
2. Çalışma ortamında dikkat dağıtıcı etmenler: Dikkatinizi dağıtan hareketli cisimler, müzik, veya aile bireyleri olmamalı
3. Odaklanma: Aklınız başka yerde olmamalı arkadaşlarım bekliyor, bitse de oyuna girsem demeyin. Önemli olanın siz olduğunu unutmayın.
4.Bilinçli olma: Arkadaşlar bir işi yapıp bitirmek önemlidir lakin onu neden yapmanın gereklerini anlayan ve ne için mücadele ettiğini bilen kişi veya kişiler her zaman bir adım daha öndedir ve daha olgundurlar. Hayattan ne istediğini bilen kişiler olarak yetişir.
5. Derse girmeden önce ön hazırlık yapın. Konuya çalışın. Uzaylı gibi bakmayın

5. Derslerinizi haftalık ve aylık olarak tekrar edin.
6. 30'ar dk çalışıp 5-7 dk ara verin. Çok zor durumda kalmadıkça 1 saati geçmesin çalışma süreniz. Bir saat çalışıyorsanız en az 15 dk ara verin. Bundaki sebep çalışmaya devam edersin ama 1 dk da yapacağın işi artık 5 dk da yapmaya başlarsın verim düşer.
7. Konu bitiminde mutlaka test çözün. Pekiştirmek önemlidir.
8. Çözemediğiniz sorularınızı sorularınızı öğretmeninize sorun.
9. Soruları yapamayan veya anlamayan arkadaşlarınıza konuyu anlatın sorularını çözün. Bu sizin daha iyi öğrenmenizi ve sizin öğreniminizi kalıcı hale getirecektir.
10. Tüm bunları yapıyorsan... Artık kendi maddelerini yazmaya başlıyabilirsin 10. maddeden başlayarak