Sealant - Kimyasal - Sentetik cila
Polish - Aşındırıcı
Glaze - Maskeleyici, Çizik gizleyici
Clear Coat - Vernik
Swirl - Kılcal çizik - Dairesel çizik
Paste - Paste terimi cila veya polishin kıvamını belirtmek için kullanılıyor gerçekte ama bizde polish yani aşındırıcı manasında kullanılıyor.
Örnek olarak ''Paste Wax'' yazar ürünlerde yani Doğal cilanın koyu kıvamlı olduğunu belirtmek için.
Hare - Yanlış makine kullanımı sonucu boyada oluşan hologram şeklinde puslu görüntü. Genelde kılcal çizikler için hare diyenler var ama ikisi farklı şeyler.
Gloss - Parlaklık anlamında da kullanılıyor. Aslında derinlik hissiyatı ve parlamanın bütünleşmesi gibi birşey. En iyisi ıslaklık olarak adlandıralım.
Bond/Bond-ing - Bildiğimiz kimyadaki bağ kurma. Uygulanan ürünlerin boya molekülleri ile bağ kurması, tutunması.
LSP (Last Step Products) - Araç üzerine uygulanan son katman koruyucu ürünlerin kümelenip adlandırılmasıdır. Genellikle doğal, sentetik veya nano cilalar bu gruba dahildir.
__________________________________________________ _______________
Detailing Hakkında Herşey
Malum son zamanlarda Detailing terimi iyice yaygınlaştı ancak, Türkçe olarak bu terimin anlamını bulabilmek ve kapsamını öğrenmek oldukça zor.
Detailing, Sözlük çevirisiyle Detaylandırma ya da daha genel anlamıyla Detaylı Araç Bakımı; Bir aracın bayiden çıktığı ilk günki durumuna geri getirilmesi i hem içinin hem de dışının en üst seviyede temizliği, parlatılması ve korunması uygulamalarıdır. Aracın görselliğinin iyileştirilmesinin yanında, aracın korunmasını ve aracın satılırken değerinin korunmasını sağlar.
Exterior Detailing (Detaylı Dış Aksam Bakımı): Aracın boyalı panelleri, Krom parçaları, Plastik Trimleri, Jantları,Farları, Lastikleri ve Camları gibi dış aksamlarının detaylı temizliği ve ilk günki parlaklığına getirme uygulamalarıdır. Bu uygulamalar için çeşitli yöntemler ve ürünler kullanılır. Dış temizlik aşamalarında, Degreaser (Yağ Çözücü) ürünler, Genel amaçlı temizleyiciler (APC), özel şampuanlar, kil, zift çözücüler, çeşitli fırçalar, polish (Aşındırıcı ve parlatıcı) ürünleri, waxlar, sealantlar, Nano Teknolojik koruma ürünleri, Su itici cam kaplamaları, Krom parlatıcılar ve Trim yenileme ürünleri gibi ürünler kullanılarak uygulamalar gerçekleştirilir.
Jant Temizliği
*Sülfür içerikli PH Nötr jant temizleyicisi ile janta yapışmış balata tozlarının temizliği

*Jantların iç kısımlarının özel jant fırçası kullanılarak temizlenmesi

*Jant yüzeylerinin özel mikrofiber eldiven kullanılarak tüm kalıntılardan temizlenmesi

Depo kapağı çevresinin, benzin/mazot gibi kalıntılardan temizlenmesi

Kapı içi bağlantı noktalarının temizliği

*Davlumbaz plastiklerinin özel davlumbaz fırçası ile temizliği

*Kil ile boyalı yüzeylere yapışmış kalıntıların temizliği

*Far Temizliği

*Polisaj ile çizik giderme

*Nano Teknoloji Boya Koruma Uygulaması

Interior Detailing (Detaylı İç Aksam Bakımı): Aracın kapı içleri, tavan döşemesi, koltuk döşemeleri, deri aksamları, plastik ve vinyl aksamları, taban halısı ve bagaj havuzu gibi bölümlerinin çeşitli temizleyici kimyasallar ve fırçalar kullanılarak temizlenmesi uygulamaları ve bu bölümlerin ilk günkü kondisyonunu sürdürebilmesi için koruma uygulamalarıdır.
*Kapı içlerinin detaylı temizliği

*Havalandırma ızgaralarının detaylı temizliği

Engine Bay Detailing(Motor Bölümü Bakımı): Aracın kaputunun altında kalan motor bölümünün, yağ ve diğer kalıntılardan Degreaser ve APC gibi ürünlerin yanında Buhar veya basınçlı su kullanılarak temizlenmesi ve motor üstü plastik aksamlarının ve krom parçaların korunması uygulamalarıdır.

