8 yılı aşkın bir süredir Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Sayın Ali Y. Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. 1 Nisan 2016 itibariyle Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir.
Sayın Ali Y. Koç, aynı zamanda, Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Ford Otosan, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Bu görevlerine ek olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Yönetim Kurulum Üyesi, Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi ve Bank of America’da Global Danışma Kurulu Üyesidir.
2006-2012 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı olan Ali Y. Koç, 2004-2017 yılları arasında da 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Ali Y. Koç, aynı zamanda 2017-2019 yılları arasında TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev almıştı.