çArşı'yı darbeyle suçluyanlar Çarşı grubunun sesi;


-Köy okullarında okuyan çocuklardan,
-Yapılan kan bağışıyla şifa bulanlardan,
-Yüzü bir anlık gülmüş lösemili yavrulardan,
-Baba acısını bi nebze olsun unutmuş Soma'lı yetimlerden,
-Sahaya atılan atkıyla ısınmış Van'lılardan,
-"Savaşa Hayır!" diye haykıran bütün vicdanlardan,
-Akıllara getirilen Otizm'li insanlardan,
-Yaptırdığı barınaklara,yuva diye koşmuş hayvanlardan


UTANSINLAR!

UTANMAZLAR,"UTANMAZ"lar!!! #çArşıYalnızDeğildir!!!











Çarşı, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün taraftarlarından oluşan belli bir grubun ismidir.
Çarşı, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün taraftarlarından oluşan belli bir grubun ismidir. 1982 yılında kurulan Çarşı grubu, futbol maçlarını ağırlıklı olarak kapalı tribünde izler. En bilinen sloganları "Çarşı her şeye karşı!" ve "Evdeki hesap Çarşıya uymaz"dır. En tanınan amigosu Alen Markaryan'dır.

27 Mayıs 2008 günü varlığını sona erdirme kararı aldı. Ama 21 Ağustos 2008 tarihinde, yaklaşık 200 kişilik bir taraftar grubu "alem biter, ortam biter, Çarşı bitmez" diyerek Çarşı ve tezahüratlarının devam edeceğini Maçka Parkında duyurdu.


ÇARŞI kimdir?

1982'den sonra 1983-1984 seneleri, yani Beşiktaş'ın 15 yıl sonra ulaştığı şampiyonluk sonrası diğer bütün takımların tribünlerinde olduğu gibi şampiyonluğun verdiği bir haz sonrası Beşiktaş trübününde de bir boşluk oluşmuştu. Bekir ağabeyler, Birol 'lar, o zamanki tribün liderleri bırakmışlardı.

Bu kişileri Beşiktaş'ın her maçında İstanbul'da olsun deplasmanda olsun görmek mümkündür çünkü onlar her zaman Beşiktaş'ın askerleridirler. O günlerde kimileri optik, morgöz Selçuk, gibi kişiler liseye devam etmekte diğer Ercü olsun Cem, Cüneyt, Camgöz Cihangir, Necati, İnci baba, Selim, gibileri de çeşitli işlerde çalışmaktaydı. Tabi daha sonraları Beşiktaş her şeyden önce yer alacak ve bu kişiler işlerini ve okullarını Beşiktaş uğruna gerektiği zaman ailelerini geri planda bırakacaklardır.



(ALEN MAKARYAN)


[ATTACH type="full" width="337px" alt="alen.jpg"]15110[/ATTACH]


"Siyah beyaz en büyük Beşiktaş gerisi tıraş" parolası ile gençliklerinin en güzel yıllarını Beşiktaş uğruna feda etmişler ve bundanda hiçbir zaman pişmanlık duymamışlar, her zaman için Beşiktaş'lı olmaktan gurur duymuşlar, "öğünmekte çok haklıyız sapına kadar Beşiktaş'lıyız, iyi gününde kötü gününde de hep senin yanındayız" demişlerdir.

Çarşı grubunun ismi nereden geliyor denirse; evleri Beşiktaş'ın çeşitli mahallerinde olmasına karşın hepsi Beşiktaş'ın Çarşı içinde buluşup toplandıklarından, hayatlarını Çarşı içinde geçirdiklerinden, kendiliğinden "Beşiktaş Çarşı grubu" demişlerdir

Her zaman farklılara Güçlüler, kararlılar. Korkusuzlar... Doğru bildikleri tek şey Beşiktaş"ın çıkarları. Kara Kartalların tersine olan her durumda tavırlarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Muhalefetse muhalefet, savaşsa savaş. Yeter ki Kartal'a ters bir bakış atılmasın, hareket yapılmasın. Çünkü Çarşı her zaman orada...
2013 Yılında Başlayan Gezi Parkı Olayı 'nda Önemli Bir Yere Sahip Oldu...

[ATTACH type="full" width="347px" alt="sahada alen şşşş.jpg"]15109[/ATTACH]

Alen sahaya, üçlü çektir stada" temposu kapalı tribünün ortasından bütün İnönü'ye yayılıyor. Eller havada, coşku had safhada. Her zaman Beşiktaş'ına tezahürat yapan kapalının ortasını mesken tutan Çarşı, bu kez Amigo Alen'e yöneltiyor bağırışlarını. Onun sahaya inmesini, 35 bin taraftarın doldurduğu İnönü tribünlerini komuta etmesini ve İstanbul'un "Beşiktaş" çığlıklarıyla yıkılmasını istiyorlar. Kutsanmalı Beşiktaş. Ve Alen sahaya iniyor. Kutsuyor. Yeri ve göğü "Beşiktaş" diye inletiyor.

En büyük 3'lü 148.000 Ds. Gücünde Alen Makaryan Tarafından İnönü de Yapıldı!

[MEDIA=youtube]SHRFk36Hskk[/MEDIA]

"Çarşı grubu kişilere ait değildir. Bir ruhtur. Çarşı, her Beşiktaşlı'nın ıslanmamayı düşündüğü anda altına girebileceği bir şemsiyedir" sözleri Alen Markaryan'ın Çarşı tarifi. Kapalının ortası bütün Beşiktaşlılar'a açık. Orada maç seyretmenin ve Çarşı'ya dahil olmanın tek şartı grupla ortak hareket edip, durmaksızın tezahürat yapmak. Dolmabahçe'de tezahürat kapalıda başlar, ardından diğer taraflara yayılır.

Alen, Optik, Selim, Ayhan, Yılmaz, Ali gibi grubun önde gelenlerinin yönlendirmesiyle Çarşı her zaman Beşiktaş'ın ardındaki en büyük itici güç. Takımlarıyla öylesine bütünleşiyorlar ki Beşiktaş'ın seyircisiz oynamak zorunda kaldığı bir Bursa maçında her zaman bulundukları yere bir pankart koyup yokluklarını hissettiremiyorlar:

Ruhumuz yeter!

ÇARSI yazısının içindede bulunan Çember içindeki A harfi ne anlam taşıyor.

[ATTACH type="full" width="168px" alt="a sade.jpg"]15107[/ATTACH]


Dünya anarşist hareketi düşünsel çeşitliliğini pek çok simge ve amblemle ifade etmektedir. Bürokratik örgüt amblemlerinin tersine sokaktaki militanlar ' ın yarattığı ve değişik yaklaşımlarla özdeşleşen bu simgeler neredeyse kendi başlarına bir yeraltı ikonografisi oluşturur hale geldiler. Bunların birçoğu anarşist hareketin yıkıcı ve şenlikli, duygusal ve alaycı, ve hepsinin üstünde lümpen (evet, lümpen, bunu da kabul ediyoruz) karakterini yansıtıyor. Belki bu kadar yaygınlaşmasının nedeni de bu. Her neyse iste bu simgelerden A Harfi..

[ATTACH type="full" width="157px" alt="çarşı a.png"]15108[/ATTACH]

Daire içindeki A günümüzde anarşizmin en yaygın simgelerinden biridir. Dünyanın her kösesinde otoritenin burnu dibine çiziktiriversen bu amblem hala bir yerlerde birinin olup bitenlere karşı çıkmayı sürdürdüğünü, en azından böyle bir niyet beslediğini gelen geçene hatırlatır. Swastika, orak-çekiç ve barış işaretiyle birlikte dünyada en yaygın işaretlerden olan A sanıldığının aksine pek eski ve geleneksel bir simge değildir.

19. asır anarşistlerini 1960 öncesi anarşistler için bile yabancıdır.
Bu işaret ilk kez Fransız anarşistlerinin yayımladığı JEUNESSE LlBERTAIRE adlı dergide kullanılmıştır, ilk yayınlandığında pek rağbet görmemişti bu işaret.. Ama iki yıl sonra Milano'da kullanılmaya başlandı. 1968 ayaklanmasından sonra anarşizmin yeniden hayat bulmasıyla birlikte bir arada yayıldı. Kimileri bunun aslında çok eski bir sembol olduğunu ve son zamanlarda yeniden keşfedildiğini söylerlerse de bunu destekleyecek bir kanıt bulunamamıştır. Bilinen su ki işaretin yalınlığı ve basitliği yaygın kabul görmesine yardımcı olmuştur.




Özellikle A harfi bu simgenin yaygınlaşmasında rol oynamıştır. Bütün dillerde anarşi A harfi ile başlamaktadır. Bu anlamda daire içindeki A enternasyonal dayanışmanın da ifadesi olmaktadır. Kimilerine göre salt bir propaganda işareti kimilerine göreyse anarşizm içindeki tüm çok çeşitlilik ve eğilimlerin birliğini gösteren ortak bir simgedir. Bazı çeşitlemeleri de vardır. Örneğin anarko-feministler kimi zaman bu işareti feministlerce de kullanılan biyolojik kadınlık simgesiyle birlikte çizmekte, bazı eko - anarşistler ise etrafına yapraklar serpiştirerek kullanmaktadırlar.

Bunun yani sıra daireden tasan A ise daha çok anarko-punk'lar ve underground heavy metal grupları tarafından kullanılmaktadır.


2000 Yılından itibaren sadece ÇArşı grubu üyelerine verilen 5-10-15-20 defa deplasmana giden kişilere Kendi Üretimi Olan Deplasman Formaları vermektedir. (LİSANSLI)

(ÖRNEKTİR)