En iyi performansınızla rekabet edecek ve her gün gelişecekseniz, koçların ve oyuncuların yüksek düzeyde enerjiye ihtiyacı vardır. Gün boyunca sahip olduğunuz enerji miktarı, her gece aldığınız kaliteli uyku miktarından büyük ölçüde etkilenir.
Sporcular için bu daha da önemlidir çünkü her gün egzersiz yaparak ve egzersiz yaparak çok fazla enerji harcarlar.
Yeterince uyumayan oyuncular için araştırmalar, enerji seviyelerindeki düşüşün yanı sıra, konsantre olmakta çok daha zorlanacaklarını, ruh hallerinde daha fazla dalgalanma yaşayacaklarını ve uyku eksikliğinin de kilo vermeyi çok fazla hale getirebileceğini göstermiştir. daha sert Burada uykusuzluğun basketbol performansını nasıl öldürdüğünden bahsediyorum .
Bunların hepsi harika bir basketbol takımını yönetmek için kaçınmak istediğimiz şeyler.
İşte daha iyi bir gece uykusu için 6 ipucu.
1. Her gece aynı saatte yatın
Bu, oyuncular için zor olabilir çünkü gece geç saatlere kadar tamamlanması gereken ev ödevleri veya başka gereksinimleri olabilir. Bununla birlikte, oyuncuların uyanık kalmaya ve ödev yapmaya zorlanmasının sebeplerinden biri, son dakikaya kadar ertelemeleridir. Her gece aynı saatte yatmanın önemini ve buna uyum sağlamak için gün içinde zamanlarını daha verimli kullanmaları gerektiğini vurgulayın.
Bu önemlidir çünkü vücutlarına her gün saat kaçta uyumaları ve uyanmaları gerektiğini öğretmeye başlayacaklardır. O zaman uyanınca çok daha enerjik hissedecekler ve gün içinde çok daha fazla enerjiye sahip olacaklar.
2. Bir yatma zamanı rutini oluşturun
Bunun süslü bir şey olması gerekmiyor, sadece zihninizin ve vücudunuzun uykuya dalmakla ilişkilendirmeye başlayacağı bir şey. En önemli şey, her gece aynı rutine sahip olmaktır.
Uyku vakti rutinim şöyle;
- Bugünkü kullanımdan kalanlar varsa bulaşıkları yıkarım.
- Köpeğin 'işini' yapması için dışarı çıkmasına izin verin.
- Dişlerimi fırçala.
- Evin kapısını kilitleyin.
- Uyuyabileceğimi hissedene kadar (genellikle yaklaşık 20 dakika) yatakta kitap okuyun.
- Odanın ışığını söndür ve uyu.
3. Elektronik yok
Rutininize ne zaman başlayacağınıza karar verdiğinizde, o saatten ertesi sabaha kadar kendinizi elektronikten uzak olmaya zorlamalısınız.
Buna TV'ler, dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, e-okuyucular, arkadan aydınlatmalı her şey dahildir. Tüm bu cihazlar beyninizi uyaracak ve bu da sizi daha uzun süre uyanık tutacak.
Vücudunuz ışığı görünce uyanık ve tetikte olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, gecenin bir yarısı uyandığınızda telefonunuzu kontrol etmemeniz veya televizyonu açmamanız çok önemlidir.
4. Akşam Yemeğinden Sonra Kafein veya Alkol Yok
Alkol aslında uyumanıza yardımcı olur. Ancak sorun şu ki, bir kez uyuduğunuzda, sisteminizdeki alkol, aldığınız uykunun kalitesini büyük ölçüde etkiler.
Kafein alkole benzer, ancak kesinlikle uyumanıza yardımcı olmaz. Benzer bir durum çünkü uyumaya yakınsanız uykunuzun kalitesini de bozacaktır. Ve 'uyumaya yakın' derken 10 dakika öncesini kastetmiyorum… Yemekten sonraki herhangi bir zamanı kastediyorum. Kafein, sisteminizde 6 saate kadar kalabilir.
5. Beyin Dağınıklığından Kurtulun
Uyumaya çalışırken kafandan milyonlarca şey mi geçiyor?
Bu bana her zaman olur. Ertesi gün yapmayı hatırlamam gereken her şeyi düşünerek saatlerce uyanık kalırdım. Ve sonra yakın bir arkadaşım tüm sorunlarımı çözdü…
Bana aynı şeyi yaşadığını (hemen hemen hepimizin yaşadığını varsayıyorum), soruna cevabının komodinin üzerinde bir kalem ve defter bulundurmak olduğunu ve ne zaman aklına ihtiyacı olan bir şey geldiğini anlattı. hatırlanmak için yazardı.
Bu tek tekniğin uyku kalitemi ne kadar iyileştirdiğini yeterince vurgulayamam. Yazdığım anda beynim özgürleşiyor.
6. Doğru uyku ortamını yaratın
Tavsiyem, odanızı tamamen karanlık hale getirmenizdir. Başucundaki saatin üzerindeki küçük rakamlar bile odada uyumayı zorlaştıran bir parıltı yaratabilir.
Rahat bir yastıkta mı uyuyorsun?
Rahat bir yatağınız var mı?
Çarşaflarınız eski ve rahatsız mı?
İyi bir uyku ekipmanının çok paraya mal olabileceğini anlıyorum, ancak ortalama olarak hayatınızın üçte birini yatakta geçireceğinizi unutmayın. Mesela 90 yaşına kadar yaşarsan 30 yılını yatakta uyuyarak geçirirsin!
Harika bir uyku ekipmanı yapmak harika bir yatırımdır ve kesinlikle paranızın karşılığını alacaksınız.
Çözüm
Hatırlanması gereken en önemli şey, bu değişiklikleri yapmanın kolay olmayacağıdır. İlk bir veya iki hafta, normalden daha erken bir zamanda uykuya dalmakta zorlanacaksınız. Bir gecede 02:00'den 22:00'ye kadar yatmadan büyük sıçramalar yapmaya çalışmayın.
Bir alışkanlığı değiştirmek aşamalı bir süreçtir. En azından kalıcı bir değişiklik olmasını istiyorsanız.
Bunun yerine, bir hafta boyunca 15 dakika daha erken yatmayı ve ardından ikinci hafta için bundan 15 dakika daha erken yatmayı deneyin ve istediğiniz uyku saatine gelene kadar bu şekilde devam edin.