Bugün bir bölgeye hücum etmek için geliştirdiğim bir konsept serisini paylaşacağım.
Burada paylaştığım konsept, oyuncuların konuşlandırılmasında, boşluk bırakmada ve kimi perdeleyeceğini bilmede küçük ayarlamalar yaparak herhangi bir bölgeye karşı çalışacak. Bununla birlikte, bu yazıyı basit ve anlaşılır tutmak adına, 2-3 bölgesine saldırmaktan bahsedeceğim.
Başlamadan önce, özellikle saldırı bölgeleri söz konusu olduğunda, X'ler ve O'lar hakkında konuşmayı sevdiğimi de belirtmek isterim. Bu nedenle, bu kavramları ilginç bulan ve onlar hakkında daha detaylı konuşmak isteyen herkesi, www.coachmattkramer.com adresindeki koçluk ve liderlik sitem aracılığıyla bana ulaşmaya davet ediyorum. Koçlar diğer koçlarla paylaştığında hepimizin kazanacağına kesinlikle inanıyorum!
Umarım buna bir göz atan her koç yararlı bir şeyler bulur!
Önerme:
Efsanevi Syracuse Baş Antrenörü Jim Boeheim'ın bir keresinde bir bölgede oynamayı tercih ettiğini söylediğini duydum çünkü çoğu koçun en iyi hücum tekniği adam adama savunmaya karşı oynanmak üzere tasarlanmıştır.
Bu doğrudan bir alıntı olmasa da, mesaj benim için oldukça açık: çoğu koç, adam adama savunmaya karşı kapsamlı bir saldırı sistemi veya paketi oluşturur ve adam adama karşı kapsamlı bir şekilde antrenman yapar, bu yüzden 'bir Syracuse' atladığında Bir programa göre, çoğu takımın bir bölgeye saldırma biçiminde belki de daha az yaratıcılık vardır, bu da bir bölge takımının hazırlanmasını bir bakıma kolaylaştırır.
Şimdi, övülen Syracuse bölgesini kırmak için bir cevap bulduğumu iddia etmiyorum çünkü bu bölge dünyanın en iyi 2-3 bölgesi, 2-3 bölgesini çalıştıran gelmiş geçmiş en iyi koç tarafından yönetiliyor, oyuncular tarafından yürütülüyor. basketbol tanrıları 2-3 bölgesinde savunmada en iyiler olmak için yaratıldı. Benim önerdiğim şey, takımım bölgeyi destekleyen bir takımla karşılaştığında, o bölgenin iyi hücum basketbolunun tüm yönlerini savunma yeteneğini test eden bir plan uygulayacağız.
Kimseye saygısızlık etmeden, birçok bölgenin, çoğu takımın bölge hücumlarının 'vanilya' saldırısını beslediğini ve bu nedenle, iyi uyguladığımızda bölge hücum yaklaşımımızın tüm olasılıklarını savunmak için eğitilmediğini keşfettim.
İşte Milton Zone Attack'ın temelini oluşturan 5 temel fikir:
1. Top hareketi
2. Oyuncuların mesafesi ve çeşitli yerleşimi
3. Genişletmek için bölgeyi çeşitli yerlerde taramak.
4. Bölgeyi bozmak için aşırı yükleme
5. Bölgeyi karıştırmak için kesmek
Temel Kavramlar:
Herhangi bir bölgeye karşı faaliyet gösterdiğimiz iki farklı temel konseptimiz var: “Hoban” dediğimiz tek post süreklilik konsepti (adını okuduğum liseden alıyor); ve "Double" dediğimiz, ön tarafta bir ve kanatlarda iki koruma bulunan standart iki direkli görünüm.
Bugün size "Hoban" bölge hücumumuzun temel sürekliliğini ve herhangi bir bölge savunmasını gerçekten test etmek için birkaç kırışık vereceğim.
[HEADING=2]“Hoban”
Hoban bir sayı, iki kanat, faul çizgisinde konuşlandırılmış yüksek bir direk ve alçak blokta bir oyuncu ile başlar.
İşleri takip etmeyi kolaylaştırmak adına, noktadaki adama '1' deyin; sağ kanattaki adam '2'; sol kanattaki adam '3'; yüksek yazıdaki adam '5'; ve bloktaki adam '4'. (Burada, bu numaralandırmaya kilitlenmiş OLMADIĞIMIZI vurguluyorum; farklı fırsatlar ve uyumsuzluklar yaratmak için oyuncularımızı tonlarca ayarlama ve yönlendirme yapıyorum ve bu şeyi kullanan tüm koçları da aynısını yapmaya teşvik ediyorum.)
Süreklilik:

A). Top 1'in elinde başlıyor ve bir kanada girecek… sağ kanattan 2'ye diyelim.
Kanadın girişinde 4, top yan köşesine hareket ederek savunmayı anında aşırı yük durumuna sokan bir 'ağır taraf' oluşturur.

B). 2 kanattan köşedeki 4'e pas verir ve ardından olası bir dönüş pası için top yan bloğuna 2 kesik atar.
4'ün şutu olmadığını varsayarsak, 2-3'te en iyi defans oyuncusuna saldırmak için köşeden dripling yaparken 'Hoban kesiminde' 2'yi kontrol ediyor.
Eğer 2 'Hoban kesiminde' bir pas almazsa, arka yan köşeye kayar ve top köşeden dışarı dripling yaparken top yan kutusuna 5 dalar.
2'nin Hoban kesmesinin 5'iyle ceza sahasına 'dalış', bölgenin savunması için zor bir durum yaratır ve genellikle blokta 1'e 1 fırsatla sonuçlanır. (Bütün bunlar olurken, 3 kişi arka taraftaki kanatta yumuşak bir noktada oturmuş pas yakalamaya çalışıyor olmalı ve 1 kişi ters pası alabileceği bir noktaya hareket ediyor olmalıdır.)

C). 4, sağ kanada dripling yaptıktan sonra topu 1'e geri çevirir.
Top 1'e geri geldiğinde, 5 yüksek direğe geri döner.
1 ters pası yakaladığında 4 temel seçeneğe sahiptir: şut; doğrudan giriş için yüksek gönderiyi kontrol edin; pasın dışına çıkarak bölgenin tepesine hücum edin ve iki defans oyuncusunu onunla oynatın; ve/veya sol kanatta topu 3'e çevirin.
Topu 3'e çevirmeyi seçtiğini varsayarsak, zeminin sol tarafının artık zeminin 'ağır tarafı' haline geldiğini, 2'nin sol köşeyi kestiğini görmek kolaydır. Bu noktada süreklilik devam etmektedir.

D). Sol kanattan köşedeki 2'ye 3 pas, ardından Hoban sol bloğa doğru kesiyor ve köşeden 2 dripling yaparak kesmeyi kontrol ediyor.
3, Hoban kesiminde pası almazsa, arka yan köşeye kayar ve 5, boş kalan sol bloğa dalar ve ikisi, bir yazı girişi için onu kontrol eder.
Eğer ikisi direğe girmezse veya zayıf kanatta 4'e atlamazsa, topu tekrar 1'e geri çevirir ve ağır taraf şimdi sağ tarafta 4 kanatta ve 3 köşede olacak şekilde süreklilik devam eder.
Birkaç öğretim noktası için duraklayın:
1. Topu Harekete Geçirin
Oyunculara bu konseptte "topu hareket ettirmelerini" hatırlatmayı seviyorum çünkü bu süreklilik içinde işler bir veya iki geri dönüşten sonra açılma eğilimindedir.
Oyuncuların parmaklarının yapışkan olması ve başlangıçta topu çok uzun süre tutması isteyeceğim en son şey.
Sürekliliğimizi elde etmek istiyoruz çünkü bu, bölgeyi hareket ettiriyor, bu da savunmayı kurmaya çalıştığımız tüm kesintilere, dalışlara ve top sürme penetrasyonlarına karşı daha duyarlı hale getiriyor.
2. Pass Pass'ı hatırla
Nokta tersini atlayarak bir yandan diğer yana geçişi atlamak, açılırsa her zaman harika bir fikirdir.
Çoğu zaman, bu atlama, geniş bir açık köşe 3 sayılık atış için köşeye hızlı bir 'bir tane daha' yaratır ve savunmayı karıştırma moduna sokar.
3. Point Guard Değişimi
Çoğu zaman 1 adamımızı noktada bırakırız çünkü o, geri dönüşte bölgenin tepesine en iyi şekilde saldırabilir, ancak aynı zamanda zayıf tarafı kanadı tersine çevirdikten sonra bir şutör almak için değiştiririz ve/ ya da sadece savunmaya, savunma konusunda endişelenmesi için bir hareket daha vermek. (Ayrıca burada kanattan noktaya bir tarama seçeneği var ki o zayıf taraf noktasından kanat değişimine eklemek çok kolay.)
Hoban'dan çıkan kırışıklıklar:
"Temel" çağrısı:
[IMG alt="PARAGRAF_5"]https://www.basketballforcoaches.com/wp-content/uploads/2014/06/PARAGRAPH_5.jpg[/IMG]
A). Top, kanatta 2 noktasındaki 1'e geçirilir.
4, 'ağır tarafı' oluşturmak için her zaman yaptığı gibi topun yan köşesine kayıyor.
2 köşede 4'e pas verdi ve ardından Hoban'ı top tarafındaki bloğa kesti ve 4 onu kontrol etti ve köşeden kanada doğru dripling yaptı.
Bu olurken 1 hamle yaparak 4'ten kolay pas alabiliyor.

B). 1'e 4 pas ve 1, 4'ün pasından bir sert dripling uzağa giderek bölgeyi hızlı bir şekilde 'dondurur'. (Dondurarak top sürme çok önemlidir, çünkü bölgenin hücumun normal sürekliliğine doğru hareket etmesini sağlar ve gerçekleşmek üzere olan taramayı ayarlar.)
2 (normalde yaptığı gibi arka yan köşeye kaymak yerine) sepetin altında durur ve açık bir şut için 4'e ayarlanan ekranın güçlü tarafına geri fırlar. 4, bölgede onu koruyan adamı, tipik olarak 2-3 bölgesindeki en alttaki adamı gösterecektir. 1 ters döner ve 4'ün ekranından gelen şut için 2'ye geri atar.
4, bölgede onu koruyan adamı, tipik olarak 2-3 bölgesindeki en alttaki adamı gösterecektir. 1 ters döner ve 4'ün ekranından gelen şut için 2'ye geri atar.
1 ters döner ve 4'ün ekranından gelen şut için 2'ye geri atar.

C). Eğer defans oyuncusu 4 tarafından belirlenen ekranın üzerinden atlarsa, 4'e bunu yapmasına izin vermesini, yani defans oyuncusu ile kavga etmemesini ve kural dışı bir ekran için yakalanmamasını öğretiyoruz.
Eğer defans oyuncusu bunu yaparsa, perdeleyenin (4) 1'den direkt pas için bölgenin içine kaymasına izin verir. üç sayılık atıştan sonra ikinci koşuda fişi alırız).
Her iki durumda da, savunmaya koruması için sayısız şey veriyoruz.
Zamanla bu, en iyi bölgeleri bile genişletme eğilimindedir, bu da çeşitli pencerelerden geçip geçmemize izin verir.
“Temel Düzey Çalıştır” Çağrısı:
Bir bölgeye ve adam adama savunmaya karşı koştuğumuz her set için "Koş" dediğim şeye sahip olmayı seviyorum.
Çağrıdan sonra "Çalıştır" kelimeleri eklendiğinde, oyuncularımıza ilk konsepte karşı koştuğumuzu söyler - genellikle bir lob veya arka kapı kırışıklığı.
Bu durumda, "Baseline Run It", kolay bir basket için bir lob ile sonuçlanan bir sayaçtır (Geçen yıl, Donanmaya bağlı burslu forvetimiz Mo Lewis için ara sokak smaç anlamına geliyordu.)

A). "Baseline" ile aynı, "Baseline Run It" kanatta 1'den 2'ye pas ve ağır tarafta topun yan köşesinde 2'den 4'e pasla başlar.
2 daha sonra, 4 köşeden dripling yaparken ve topu 1'e çevirmek için Hoban'ını topun yanındaki ceza sahasına doğru kesti.

B). Bu kırışıkta pas 1'e giderken, defans oyuncusunun oyunu okumasını ve donma top sürmeyi ısırıp emmemesini sağlamaya çalışıyoruz.
3, normalde yaptığı gibi arka taraftaki kanatta oturmak yerine biraz daha yükseğe, belki de 1'den ters pas almak için kulvar çizgisinin uzadığı kadar yükseğe hareket eder.
Bu sefer, donarak top sürmek yerine, 1 hızla 3'e vuruyor; Hoban kesmesinin ardından blokta duran 2, top 3'e geçerken bölgenin en alttaki adamına bir arka perde kurar ve 4, lob pası için perdenin taban tarafından sepete doğru koşar.
Yüksek görevde kalan 5, tipik olarak ortadaki adamın dikkatini 4'e lobu smaçlamak için serbest bir koşu sağlayacak kadar işgal eder.

C). Bölgedeki orta savunma oyuncusu evde kalır ve lobu uzaklaştırırsa - ilk çiftin koşması pek olası değildir - 3'ün yüksek direkten 5'e vurmasını, 4'ün temel savunma oyuncusunu dışarıdaki top tarafına sabitlemek için devam etmesini ve 2'nin , pivotu tersine çevirmek ve adamını dışarıda mühürlemek için ekranı sağ taraftaki temel savunma oyuncusuna yerleştiren. Bu, uzatılmış ve riske atılmış bir alan içindeki sepetin yakınındaki açık oyunculara (2 ve 4) pas vermek için iki harika fırsatla topu yüksek direkten 5'in ellerine veriyor.
Bu, uzatılmış ve riske atılmış bir alan içindeki sepetin yakınındaki açık oyunculara (2 ve 4) pas vermek için iki harika fırsatla topu yüksek direkten 5'in ellerine verir.