Savaş kahramanı Abner Doubleday'in New York, Cooperstown'da beyzbolu nasıl icat ettiğine dair büyüleyici hikayeyi duymuş olabilirsiniz . Ne yazık ki, bu biraz efsane. Beyzbolu kimin icat ettiğinin gerçek hikayesi biraz daha dolambaçlı ve biraz daha az romantik.


Beyzbol muhtemelen 1800'lerin başlarında, muhtemelen yüzyıllardır var olan çeşitli farklı sopa ve top oyunlarının bir karışımı olarak ortaya çıktı. Bu proto-beyzbol oyunları, İngiltere'nin kriket veya yuvarlak toplarını ve hatta eski Mısır'da, Maya kabileleri tarafından veya Fransa'da oynanan oyunları içeriyordu, ancak İngiltere hikayesi en makul olanıdır.


Beyzbolun nasıl bir hale geleceğine dair bir iz, erkek gruplarının kendi kural setlerini oluşturmaya başladığı 1800'lerin New York'una kadar izlenebilir. New York'taki Knickerbocker Base Ball Club, kural komitesindeki bir grup erkeğin faul çizgilerini, üsler arasındaki adımları, limiti belirleyen Knickerbocker Kuralları olarak adlandırılan 20 kurallı bir parametreyi ana hatlarıyla belirttiği ilk gerçek çaba için övgüyü aldı. üç çıkış ve (şüphesiz önce güvenlik zihniyetiyle), bir koşucuyu dışarı çıkarmak için ona fırlatılan bir topla vurabileceğiniz yakan top tarzı kuralı ortadan kaldırdı. (Ardından gelen oyuncu lejyonları, bu kural için New York'taki adamlara teşekkür edebilir.) Haziran 1846'da bu kurallar, ilk resmi beyzbol oyunu olarak kabul edilen, Knickerbockers ile kriket New York Nines arasındaki bir oyunda kullanıldı.


İlk Knickerbocker kulübünün kilit üyelerinden biri, kısa süre sonra kulüp başkanlığını devralan tıp doktoru Daniel ("Doc") Adams'dı. Ekipman bulmaktan yeni ekipler oluşturmaya kadar acemi oyunu savundu. 1857'de Adams, Knickerbocker Kurallarını genişletti ve tüm beyzbol oyuncularının ilk toplantısı sırasında Temel Top Yasaları olarak bilinen daha resmi bir versiyon yarattı. Adams, erken dönem etkisinden dolayı sık sık "Beyzbolun Babası" lakabını alsa da, oyunu kimse icat etmedi. Oyunun oluşumu, büyük ölçüde New York Knickerbocker Base Ball Club üyeleri sayesinde ortak bir çabaydı.