VÜCUT GELİŞTİRMENİN FAYDALARI
* Kasları mükemmel derecede çalıştırır, kuvvetlendirir, geliştirir ve estetik kazandırır
* Her yaşta, her yerde, her zaman yapılabildiğinden çalışma olanakları fazla olup, kendi kendine çalışılabilinir
* Hareketsizliği önler
* Kas yoğunluğunu artırarak metabolik hızı yükselttiğinden vücut yağlarının daha fazla yakılmasına yardımcı olur
* Kan dolaşımını düzenleyerek damarlar ve kalbin daha saglikli çalişmasını sağlar
* Gögüs kafesinin genişlemesine yardımcı olarak daha iyi bir görünüm ve daha sağlıklı solunum kapasitesi kazandırır
* Kondisyon çalışmalarının en önemli bölümünü oluşturur ve bütün spor branşlarına temel nitelikler kazandirir
* Vücut hakimiyeti, denge ve konsantrasyonu arttırır
* Kötü alışkanlıklardan korur veya bırakılmasını sağlar
* Gelişme çağında boy uzamasına, ileri yaşlarda ise çesitli hastalıkların önlenmesine yardimci olur
* Duruş bozukluklarını giderme veya herhangi bir kaza sonrası rehabilitasyon çalışmalarına yardımcı olur
* Yapılan ve gözlenen deneylerde insan gücünü %150, %200 e kadar arttırır.
Yukarıda bahsedilen faydalar bunların başlıcalarındandır.
Ayrıca akıla en çok takılan sorulara da yanıt vermek istiyorum ;
Vücut geliştirmede ağırlık kaldırıyorum. Belim ağırır, fıtık olur muyum ?
-Gideceğiniz salonda olan antrenör ve ya bilir kişi tarafından hazırlanan programda verilecek hareketlerin ağırlığı ve şekli size göre olacaktır. Az seviyeden çok olana doğru çalışarak belinizi kuvvetlendirir ve bel fıtığı gibi rahatsızlıkların oluşumunu yoka indirirsiniz.
Gelişme (ergenlik) çağındayım, boyumun uzaması durur mu ?
-Vücut geliştirme sporu vücuttaki kasları ve hormonları çalıştırarak (özellikle bacaktaki) büyüme hormonlarının salgılanmasına da yardımcı olur. Boyunuzun kısalması yerine uzamasını sağlar. Lakin bazı hareketler vardır ki boyunuzun kısa kalmasına neden olabilir. Bunlar vücut kemiklerini sıkıştıran hareketlerdir. Boyu kısaltmaz ancak uzamasını durdurabilir. Bu hareketler vücuda bir yerden ağırlık bırakılarak bunun kaldırılması türü hareketlerdir. Bu tip hareketlerden salon görevlisine sorup uzak durmak iyi olur. Aynı şey gelişimi tamamlanmış insanlar için geçerli değildir.
Benim hala şüphelerim var, başlasam mı başlamasam mı bilemiyorum.
-Bana kalırsa, ayırabilecek zamanı olan herkes spor salonlarına gidip vücut geliştirmelidir. Bunun vücuda estetik görünüm ve birçok faydasından başka verdiği bir şey yoktur.