Windows XP uzerinde Guvenlik Ayarları - 2
1. Bilgisayarım sağ tıkla Ozellikler –> ust menuden Uzak bolumune girip “Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gonderilmesine izin ver” kutusunun işaretini kaldıralım –> Uygula
Not: Eğer siz veya dışarıdan başka bir arkadaşınız bilgisayarınıza dışarıdan yardım amaclı bağlanmak isterse ayarı tekrardan eski haline dondurmeniz gerekmektedir.
2. Menuden Otomatik Guncelleştirmeler –> Otomatik guncelleştirmeleri kapatı secelim –> Uygula ve Tamam
Not: Bu ayarın temel sebebi windows acıklarına karşı yapılan guncellemelerinde bazı acıklara sahip olabileceğidir.Hicbir guncellemeyi hemen yapmamanızı tavsiye ederim bu işleyiş internetteki programlar veya bilgisayarınızda bulunan diğer programlar icinde gecerlidir.Guncellenen paketlerde ayrı bir guvenlik problemi olabilir ve bu acıktan yararlanan kişiler bilgisayar guvenliğinizi tehdit edebilir.
3. Ağ Bağlantılarım –> Ağ bağlantılarımı goruntule — Yerel ağ bağlantınızı secin –> Ozellikler –> Pencere icindeki “Microsoft ağları icin dosya ve yazıcı Paylaşımı” kutusunun işaretini kaldırın Tamam diyerek pencereyi kapatalım.
Not: Bu ayarı yazıcı veya herhangi bir ağ paylaşımı olmayan kullanıcılar yapmalıdır.Aksi taktirde ilgili donanimlari ve paylaşımları kullanamazsınız.
4. Başlat –> Calıştır komut satırına cmd yazalım –> DOS penceresine net user komutunu verelim eğer SUPPORT kullanıcısı gorunuyorsa net user SUPPORT_388945A0 /delete komutuyla silelim –> Tekrardan net user komutunu verdiğimizde silinmiş olması gerekiyor.
Not: SUPPORT windows un icinde bulunan bir destek hizmetidir. Genel duşunce windows icindeki casus yazılımlardan birisidir.Windows icinde ceşitli casus yazlımların olduğu zaten biliniyor. Bu ayari internette coğu sitede gorduğum icin eklemek istedim.SUPPORT windows icinde kullanıcı olarak gorunur eğer isterseniz silmeden once Bilgisayarım –> Yonet –> Acılan Bilgisayar Yonetimi penceresinden Yerel Kullanıcılar –> Users bolumu icinden gorebilirsiniz.