Microsoft, Windows XP'nin fişini cekiyor

Microsoft hem Windows 7 kullanıcılarını hem de Windows XP kullanıcılarını yakından ilgilendiren onemli bir karar aldı.

Yapılan acıklamaya gore Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerine verilen destek 1 Temmuz'da sona eriyor. Artık bu işletim sistemleri icin guvenlik yaması ya da guncelleme cıkmayacak.

Ozellikle yeni nesil mini dizustu bilgisayarlarla birlikte halen satılmakta olan Windows XP işletim sistemini kullananların acilen Service Pack 3'u yuklemeleri gerekiyor. Service Pack 3 yuklu Windows XP'lere verilen destek 2014 yılına kadar surecek.

Ote yandan Windows 7 resmi olarak piyasaya cıkmadan once deneme amaclı olarak kullanıma sunulmuş olan Windows 7 RC (Release Candidate) surumleri de artık omrunu tamamladı.

1 Mart'tan itibaren Windows 7 RC surumu kullanıcıları iki saatte bir goruntulenen uyarı mesajı sonrası bilgisayarlarlarını kapatıp tekrar acmak zorunda kalacaklar. Bu duruma duşmemek icin Windows 7 RC kullanıcılarının yedekleme de dahil olmak uzere gerekli onlemleri almalarını tavsiye ediyoruz.

Kaynak: http://cnetturkiye.com