Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şu şekilde:Önemli olan bu süreçte siyasetin akışına katkıda bulunmak. Tabi ben daha öncede Ankara milletvekiliydim siyasete yabancı değilim. Biliyorsunuz ilk turda Türk milleti büyük bir sağduyu ile değerlendirdi ve millet iradesim ortaya çıktı. Nedir ilk değerlendirme? Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile arasında 14 puan fark var. AK Parti 21 yıldır iktidarda CHP 21 yıldır muhafeletde 10 puanlık bir fark var. Tabi yeni kabine nasıl olur, cumhurbaşkanımızın değerlendirmesine, ona şimdi bir şey söylemek yanlış olur.

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Sosyal devlette bakanlık çalışanlarını korumak mecburiyetindedir. Buna kerim devlet deniyor. Cumhuriyet döneminde de çok imkansızlıkların eşiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk çalışanları koruyacak çok adımlar atmışlardır. Biz o düşünceyi korumayalıyız. Bu devleti zenginleştirir. Çünkü Türkiye emekçilerinin üretimi ile büyüyor. Atatük biliyorsunuz milli mücadeleden sonra bir banka kurmak istiyor. Yanındakilere soruyor aranızda bankacı var mı diyor. Kimse bir şey diyemiyor. Kimse bir şey demiyor ama Atatürk, Cemal Bey'in bankacılık sektörünü bildiğini biliyor. İş Bankası'nın başına geçiriyorlar sonra. O günden sonra Türkiye için çok önemli bir banka oluyor.

Paranın alım gücünü, reel değerini belirleyip bizim yaptığımız bazı çalışmalar var. Reel fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız.

Alıntı MetniCumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklamasıBÖLGESEL ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bölgesel asgari ücret artık küresel bir çağda yaşıyoruz ve bu küresel çağda ulaşım gibi birçok şey kolay oluyor. Bölgesel asgari ücret olduğunda belli bölgelerdeki emekçilerimizi cezalandırmak olur. Aynı zamanda çok hızlı değişen göçü destekler. Bundan ötürü bölgesel asgari ücret düşünmüyoruz.

BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI

Geçen haftalarda 15-20 gün oldu. Beyaz Bayrak uygulamasını başlattık. Beyaz Bayrak uygulaması şu; Bir iş yerinde sigorta prim borcu yoksa işverenin, gelir vergi borcu yoksa, işçiler özgürve bir sendikaya üye oluyorsa biz o iş yerine bir ayrıcalık tanıyoruz. Beyaz Bayrak veriyoruz. İş yerinin önüne asıyoruz. Ve ona bir dizi ayrıcalık sunuyoruz. İhracat işlerinde kolaylık. İş-Kur da istihdam önceliği veriyoruz. Mesela 500 işçiyi işe soktuğu zaman eğitim kapsamında onların 4 ay ya da 6 ya ücretlerini biz veriyoruz. Onların sosyal güvenlik destek priminden bir puan daha düşük ödemesini sağlıyoruz. Yaptığımız kapsamlı bir çalışma var.

BÜTÜN HAKLARINI ALACAKLAR

Türkiye hala genç nüfus, 2055 yılına kadar açık. Bunun ölçütü şu; Türkiye'de istihdam yarattığımız sürece, istihdam yaratacak genci var. Burada önemli olan şudur; Türkiye büyümeye devam etmelidir. Prim ödemek çünkü alın teriyle prim ödemiş insanlarının emeğini öncelikli değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda 1 milyon 200 bin kişi üzerinde bağlandı. Bazılarının bankalar bir kaç gün geciktirebilir ama hızlı bir şekilde bağlanıyor. İlk defa bu kadar insanın emeklilik işlemini gerçekleştirdik. Ben bunun için tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ay sonunda veya önümüzdeki ayın ilk 15 gününde bütün işlemler tamamlanmış olacak. Bütün haklarını alacaklar.