GÜLDEN GELBAL- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

KENDİMİZLE YARIŞTIK: Biz bugüne kadar hep kendimizle yarıştık. Kendi rekorlarımızı daha da yükseltmenin çabası içerisinde olduk. Karşımızda da vizyon sahibi, yenilikçi, bizimle eser ve hizmette yarışacak muhalefet bulamadık. Kılıçdaroğlu’nun televizyonda bir açıklaması oldu. Televizyona davet ediyorsun da benimle neyi konuşacaksın? Ortaya koyduğun bir eserin yok. Vizyonun yok.

REHAVET OLMAMALI: Herhangi bir rehavet şu anda olmasa da benim bir siyasetçi olarak tedbirimi almam lazım. Teşkilatımı bu noktada uyaracağım ki onlar da herhangi bir rehavete veya zafer sarhoşluğuna kapılmasın. Çünkü birinci turu beş puan önde bitirdik. Ama bu beş puan bir rehavete vesile olmamalı. Biliyorsunuz burada 50+1, hani oradaki bir oy. Her şeyi değiştirir.

REFERANSI YOK:Sayın Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir referansı var mı? Yok. Adama sorarlar. Sende on bir tane büyükşehir belediye başkanlığı var. Bu belediyelerde acaba siz eser, hizmet olarak ortaya ne koydunuz? 15 kez seçime girdin. Hepsini kaybettin. Bu millet herhalde durup dururken seni reddetmiyor. Mesela ben İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman o zamanki benim partim, merkezi yönetimde iktidar değildi. İstanbul’da ortaya koyduğumuz o eserler bizi merkezi yönetime taşıdı.

AYRIŞTIRMAYIZ: Biz kazandığımızda bir defa bu ülkede kimse kaybetmeyecek. Çünkü herkes rahat bir şekilde yatırımsa yatırımını yapacak. İstihdamsa istihdamını sağlayacak. Şimdi tabii varsın birileri gerilimle, kutuplaştırmayla, yani siyaset dilini zehirlemek suretiyle yol almaya çalışsın. Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 28 Mayıs’ta biz kazanırsak 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak. Londra tefecileri kazanacak. Amerikalı şirketler kazanacak.

KADINA ŞİDDETİ REDDEDİYORUZ: Türkiye’de parlamentoda kadın sayısını arttıran en önemli parti AK Parti’dir. Bizim parlamentoda 17 tane bayan milletvekilimiz vardı. Bakın en genç bayan milletvekilleri bizim. Bir defa bir kadına şiddeti kesinlikle reddeden bir partiyiz. Bu ülkede kadınlarımızın ve her bir vatandaşımızın özgür ve eşit bir şekilde yaşamasını sağlayacak adımları zaten biz attık. Biz başörtüsüne özgürlük düzenlemesini hayata geçirdiğimizde, Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi’ne koştu. Üniversite kapılarında kızlarımız ne çileler çekti. Benim kızlarım da bu sıkıntıyı yaşadılar. Biz bütün kapıları açtık. Ne oldu? Hakim var, savcısı var. Kadına şiddetin adeta yok olma noktasına geldiği dönem bizim dönemimizdir. Kadınlarımızı bir defa toplumun her alanında destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Hiçbir kadın 21 yılda herhangi bir hakkını kaybetmediği gibi daha nice yeni haklara kavuşmuştur.

İLK İŞ KABİNE: Arkadaşlarımızla istişarelerimizi yapıp her şeyden önce Kabine’yi süratle kurmamız gerekecek. İnşallah milletimizin refahını artıracak, ülkemizi büyütecek adımları atacağız.

BUNLARINKİ TAKİYECİLİK: Benim milletim samimiyet testini çok iyi yapar. Bunların yaptığı milliyetçilik, halkçılık değil, tamamen takiyeciliktir. Takiyeciliği de benim milletim yutmaz. Daha düne kadar terörist seviciydi bunlar. Teröristleri affedendi. Firarilere kapı açandı. Selo’nun eğer çıkmasını istiyorsanız oyu Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz diyen Kılıçdaroğlu değil mi? Seçim kampanyasının başından beri teröristlerin desteğini aldıkça yüzü güldü. Kandil’dekiler ‘Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceksiniz’ diyorlar. Bunu bir defa milliyetçilik kabul eder mi?

SANDIK ÇAĞRISI: Yeni bir anket geldi. O ankette de lehimize tablo gözüküyor. Bu defa da milimetrik bir sonuçla pazar gününü neticelendirelim. Her bir oy çok kıymetli. Tek bir oy çok oyunları bozar ve Türkiye Yüzyılı’nın kapısını açar. Hep birlikte sandığa diyoruz. Büyük bir özgüvenle ama asla rehavete düşmeden sandıkları patlatacağız diyorum.

‘Sinan Bey sahada olacak’

PAZARLIK YAPMADIK: Sinan Bey’in bazı televizyon yayınları var. Ayrıca yarın da (bugün) Mevlüt Bey’le, Mehmet Bey’le birlikte Antalya’da bazı ziyaretler yapacaklar. Yani adeta Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda. Sinan Oğan bir gerçek. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimlere katılmıştır. Ama daha sonra da aldığı kararla bizimle hareket etme kararını vermiştir. Aramızda bir pazarlık olmadı, benim yapımda böyle bir şey söz konusu değil. Bu Kılıçdaroğlu’nun yapısında var. Malum toplamı bir puan etmeyen partilere kırk tane milletvekili verdi.Pazar gününden sonra bunun hesabını kendi tabanı soracak. Burada ortaklar içerisinden de bazı kopuşlar olacak.

MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜ: Bölücü terör örgütü ve bunun yanında Türk dünyasıyla ilişkiler konularında biz Sinan Oğan’la aynı şeyi paylaşıyoruz. Mülteciler konusunda da kendisine şunu da söyledik; Suriye’nin kuzeyinde STK’lar vasıtasıyla briket evler kuruyoruz. Katar’ın verdiği destekle de 1 milyon mülteciyi iskan edebileceğimiz bir konut yapımının Suriye’de temeli atıldı. Şu ana kadar 600 bine yakın sığınmacı döndü. Terörle mücadelemizde başarılı oldukça Suriye ile normalleşme oldukça bu daha da hızlanacak.

KILIÇDAROĞLU ÖZDAĞ’A ÜÇ BAKANLIK TEKLİF ETMİŞ: Numan Bey açıkladı. Kılıçdaroğlu’ndan üç bakanlık teklifi yapılmış. Numan Bey’e de ‘AFAD gibi bir bakanlık veyahut İçişleri Bakanlığı eğer bu verilirse, terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim’ gibi bir teklifi olmuş. Numan Bey, ‘Cumhurbaşkanımız böyle taleplere kapalıdır’ demiş. Böylelikle bağ koptu.