İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Bugün Ayvansaray'da roman kordinasyon merkezindeydik. Ben roman dilinde yaklaşık 50-60 kelime biliyorum. Ben Gaziosmanpaşa'da yaşadım. Orada baya bir roman var. Bizim sınıf arkadaşlarımız vesaire vardı hep beraber büyüdük. Bizde babadan kalma bir roman dostluğu var. Onların işlerinde güçlerinde zorluklarında hep romanlarla beraber olduk.

'YÜZDE 90'LIK KONSOLİDASYON YAKALADIK'

Siyasete ben şöyle bakarım; Bir kampanya psikolojisi vardır. Kampanyaya giren kişi sahanın etkisini kaybedebilir. Sadettin Bilgiç'in yanında 17-18 yaşlarında bütün konuşmalar ve anonsları ben yapıyordum. Kampanyada şöyle bir şey var; Birinci çevre size yakın olanlar, İkinci çevre izleyenler, Üçüncü çevre de size karşıt olanlar. 3 halka vardır. Ben birinci, ikinci ve üçüncü halkayı da görürüm. Biz kampanyaya başladığımızda birinci kampanyamız zayıftı. Kampanyanın ardından yüzde 90'lık konsolidasyon yakaladık.O konsolidasyon hala devam ediyor. Bizim taraftaki konsolidasyon çok yüksek, karşı tarafta düştü. Birinci turdan sonra kaybetme korkusu. Seçimi kaybetme korkusu değil. Türkiye'nin bu zamana kadar geldiği noktayı kaybetme korkusu. İkinci korku; Terör korkusu ve LGBT korkusu, hiç endişe etmeyin böyle bir şey olmayacak dedik. Macaristan'da Başbakan seçimlere giderken, Soros Macaristan'da seçimlere etki etmek istedi, Macar İçişleri Bakanı dostum benim. Seçime ABD'nin bizzat para gönderdiğini ben ilk defa gördüm. Burada ABD para gönderdi dikkatli olun dedi. ABD, Avrupadaki bir çok ülkeyi konsolide ederek bizim içimizdeki LGBT derneklerine çok fazla yardım yapıyor. TV dizileri gibi yerlere çok fazla yardım yapıyor. ABD'nin iki şeyi var; Bir LGBT üzerinden yürür, iki Çin'e karşı Uygur Türklerinin üzerinden yürür. Türkiye'yi bir saha olarak görüp, Türkiye'yi de etkileyerek bizim Uygur Türklerine karşı bir şeyler yapabilmek ve Çin'i sıkıştırmak istedi. Bunu ABD uzun süredir iç politika haline getirdi.

New York'ta Türkevi'ne saldırı! Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklamaAK Parti'den Zafer Partisi'ne ziyaret! Kurtulmuş ve Özdağ'dan ilk açıklamaSinan Oğan 'Erdoğan' dedi! 'Millet İttifakı bizi ikna edemedi'Mansur Yavaş'ın 'Öcalan' iddialarına Çelik'ten sert cevap: Bilgisizliğinden tuzağa düşüyor