Ripple yatırımcıları SEC ile devam eden davada cıkacak ozet kararı beklerken fiyat 0,50$ işlem gormeye devam ediyor.
On binlerce XRP yatırımcısını temsilen davayı takip eden ve dava dostu sıfatıyla dosyada yer alan Avukat John Deaton, Ripple davasına ilişkin olası sonucları ve kendi beklentisini paylaştı.
SEC’in davayı actığı ilk gunden itibaren haksız olduğunu duşunen Deaton, davanın acılış surecine ilişkin eleştirilerini de yineledi.
“Madem Ripple menkul kıymet yasalarınızı ihlal ediyordu neden bunca zaman beklediniz?” diye soran Deaton, SEC’in 2018 de yaptığı incelemelerde XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı sonucuna vardığını belirtti.
“SEC gercekten oyle duşunuyor olsaydı Ripple’ın XRP satmasına musaade etmesi mantıklı olmazdı. Ripple, XRP satışını durdurmasını emreden bir mektup gondermeliydi. SEC 13 Haziran 2018’de bugunku XRP’nin kesinlikle bir menkul kıymet olmadığı sonucu vardığı icin bunu yapmadı.”
Ripple’ın davayı kazanmaya hazır olduğunu duşunen Deaton muhtemel 4 sonucu şu sozlerle aktardı:
“Hakim, XRP satışının herhangi bir yatırım sozleşmesi kapsamında olmadığına ve XRP’nin menkul kıymet olmadığına karar verir ve bu kesin bir Ripple galibiyetiyle sonuclanabilir. Bana gore bu en olası sonuc.
İkinci olarak Hakim ilk yıllardaki XRP satışlarının menkul kıymet yasalarını belirli bir sureliğine ihlal ettiğine ancak XRP’nin bugunku ikincil satışlarının menkul kıymet olarak nitelendirilemeyeceğine karar verebilir.
Ucuncu ihtimal SEC’in davayı kazanması ki, ben bunun olasılığını sıfır olarak goruyorum.
Son olarak da kimse davayı kazanamaz ve dosya nihai karar icin juriye gider.”
Davanın bir anlaşma ile sonuclanmasının hala ihtimaller dahilinde olduğunu soyleyen Deaton, bu konuda Ripple’dan yeşil ışık geldiğini ancak SEC tarafının sessiz kaldığını belirtti. Deaton’a gore ozet karardan once bir anlaşmaya varılma olasılığı hala var.
Ripple (XRP) Davası Nasıl Sonuclanacak? Avukat 4 İhtimali Sıraladı!
Altcoinler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Para Forumları
- Bitcoin, Ethereum ve Coin Sistemleri
- Altcoinler
- Ripple (XRP) Davası Nasıl Sonuclanacak? Avukat 4 İhtimali Sıraladı!