Amerikalı blockchain girişimi Ripple ile Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden hukuk surecinin sona yaklaştığı iddia ediliyor.
Dijital varlık geliştiren IDX Digital Assets’in kurucu baş yatırım sorumlusu Ben McMillan, dava kararının ortaya cıkmasının ardından Ripple ve butun altcoinlerde sansasyonel fiyat hareketleri beklediğini belirtti.
McMillan, kripto kaynakları ile paylaştığı yazılı demecinde XRP fiyatına dair iki senaryo uzerinden bir tahmin yaptı.
“Davadan Ripple lehine sonuc cıktığı takdirde yerel token XRP’nin bir anda %100 arttığına şahit olabiliriz. Olumsuz bir karar cıkar ise fiyatın 0,30$ ve daha duşuk rakamlara gerileyeceğini tahmin ediyorum.”
[h=2]VanEck Yoneticisi: Dava Kararı Fiyatlanıyor[/h] Bir başka dijital varlık firması VanEck’te ust duzey yonetici koltuğunda oturan Matthew Sigel ise XRP fiyatının son gunlerde yukselmesinin dava ile bağlantılı olduğunu belirtti. Araştırma başkanına gore piyasa, hukuk savaşında Ripple’ın zafer kazanacağına inanıyor. Sigel, IDX kurucusunun aksine daha muhafazakar bir fiyat tahmini yuruttu:
“Ripple, SEC davasını kazandığı takdirde XRP fiyatının %15 ile %30 aralığında yukseleceğini duşunuyorum. Ethereum ve diğer altcoinlerde ise %5-10 civarında yukarı yonlu hareket gelebilir.”

XRP, 21 Şubat’tan gunumuze kadar kripto piyasasından ayrıştı. Bitcoin dominansı genel olarak artarken Ripple, lider kriptoya kıyasla %45 değer kazandı.