Degerli ogretmen arkadaşlarım. oglum 3.sınıf oğrencisidir. Matematik dersinde oğretmeni şoyle bir soru sormuş:: 5-6-3-8-4 rakamlarını birer kez kullanmak koşulu ile kac tane 5 basmaklı değişik sayı yazılabilir. soru bu.ben oglumu ders calıştırırken her rakamın altına 1,2,3,4,5 diye sayılar yazdırdım ve bu yazdırdıgım sayıları birbirleriyle carptım ve sonuca ulaştım...Fakat okul oğretmenimiz şu şekilde sonuca ulaşmış: aynı bizim gibi bu sayıların altına rakamları 1,2,3,4,5, diye yazdırmış ve bunları birbirleriyle toplayarak sonuca ulaşmış. oğretmenin yaptığı şekilde sorunun vcevabı şu :15 değişik sayı yazılabilir. bizim yaptığımız (carparak) şekilde : 120 değişik sayı yazılabilir.ben kaynak olarak bir kac tane kitapdan yararlandım.elbette oğretmenimizin dediği gibi yapacaz ama o da bir insan bazen karıştırabilir...
sizden oğrenmek istediğim şu,acaba yukarda yazdığım soru nasıl cozulur ? Muhtemelen oğretmenimiz karıştırmışmı?cocoğuma hangisinin doğru olduğunu soyleyeyim( şu an bana guvenmiyor artıuk

) eğer oğretmenimiz karıştırdı ise oğretmene bu durumdan haberdar edeyimmi.
sayguılarımla....