SUREKLİ GUNCEL

PARDUS 2oo7
LUTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ (EKRAN GORUNTULERİDE VAR SONDA)
Turkiye'nin işletim sistemi Pardus, heyecanla beklenen yeni surumunu birkac dakika once indirilmeye actı. Tek tıklamada indirerek ozgur işletim sistemini kolayca deneyebilirsiniz.
Tamamı Turkiye'de oluşturulan ve devlet tarafından da destek goren Pardus 2007'nin getirdiği yenilikler, onu daha da cekici hale getiriyor. Acık kaynak kodlu ozgur yazılımın urunu olan Pardus 2007, kurulduktan sonra kullanıcı icin gerekli olan Ofis paketi, CD/DVD yazma gibi yazılımları da beraberinde bulunduruyor.
Yenilikler
:: Kolay kurulum: Pardus 1.0'dan sonra hayli yeteneklenen YALI ve Kaptan Masaustu sayesinde Pardus 2007'yi kurmak cok daha kolay.
:: Yeni ve guncel yazılımlar: Kurulum CD'si ile 641 yazılım paketi geliyor, 1000'i aşkın diğerleri de internetten indirileblir durumda. Pardus 1.0'dan bu yana 700'u aşkın yeni yazılım Pardus paket deposunda yerini aldı...
:: Kucuk paketler, hızlı guncelleme: Pardus paket yoneticisi PiSi'de yapılan geliştirmelerle yazılımlar artık cok daha az yer kaplayıp, internet uzerinden cok daha hızlı indirilebiliyorlar...
:: Paket yoneticisi: PiSi'nin kullanışlı ve sevimli grafik arayuzu kullanılarak yazılımların guncelleme ve kurulum surecleri de buyuk olcude kolaylaştı.....
:: Hızlı acılış: Pardus yapılandırma cercevesi COMAR kullanılarak geliştirilen acılış sistemi sayesinde diğer işletim sistemlerine gore cok daha hızlı acılıyor....
:: Hata duzeltmeleri: Pardus 1.0'dan bu yana 1700'e yakın hata giderildi...
:: Diğer iyileştirmeler: SB belleklerden başlatılabilme, cok dilli kurulum desteği (Turkce, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Hollandaca), yeni ağ yoneticisi, Tulliana simge setine eklenen yeni semboller.
Pardus 2007 yi :İndirmek İcinTıklayın
EKRAN GORUNTULERİ

Ayrıca:AIGLX Gosterimi // Uc boyutlu masaustu etkileri ile kullanışlılığı artırdığı gibi eğlenceli bir kullanıcı deneyimi de sağlayan AIGLX teknolojisinin bir gosterimi... : http://www.pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/aiglx.avi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUREKLİ GUNCELLİYORUM
(07/01/2007) HABER
18 Aralık'ta yayımlanmaya başlayan Pardus 2007 işletim sistemi, Turkiye internetinde tıkanmalara yol actı. Olayın perde arkasını ve alınan onlemleri acıklıyoruz.
Pardus proje ekibinden alınan bilgilere gore işletim sisteminin yayımlanması ile birlikte yukselen trafik gun boyunca devam etti ve ancak sabaha karşı normale dondu. Bu sabah yeniden artan trafikle başa cıkmak icin alınan ceşitli onlemler de yeterli olmuyor.
(07/01/2007) İlk Gun 5.000 kez indirildi
Dun gun boyunca oluşan trafik icin Pardus yetkilileri "Normal trafiğe ek olarak saniyede yaklaşık 300 Mbit'lik bir yuk geldi. Bu da yaklaşık 15 sn'de bir CD (670 MB) anlamına geliyor. Pardus 2007, dunden bugune sadece TUBİTAK sunucularından yaklaşık 5.000 kez indirildi ." yorumunu yaptılar.
Yetkililer, oluşan sıkışıklık ve sitelerinin tıkanması konusundaki soruları ise "Gecen sene bu sıralarda yayımladığımız Pardus 1.0 surumu ilk ay icerisinde ve bizimle birlikte yansı hizmeti veren siteler de dahil edildiğinde 25.000 kez indirilmişti. Biz de hesaplarımızı ve hazırlıklarımızı bunun birkac katına gore yapmıştık. Oysa 10 kattan fazla bir artış oldu. İnternet taleplerine yanıt verebilmek icin calışmalarımız suruyor." diyerek yanıtladılar.
(07/01/2007)Trafiği ikiye katladı
Pardus 2007 sunucusu Turkiye'nin en hızlı internet bağlantısına sahip TUBİTAK ULAKBİM merkezinde yer alıyorlar. Universiteler ile internet arasındaki tum trafiğin gectiği bu merkezin istatistiklerine gore Pardus 2007, ilk gununde Turkiye internet trafiğini ikiye katladı.
[b]
(07/01/2007) Onlemler alındı
Pardus sunucusu uzerindeki yuku gidermek icin
ULAKBİM (ftp://ftp.ulakbim.gov.tr/linux/pardus/kurulan/2007),
Linux Kullanıcıları Derneği (ftp://ftp.linux.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007),
Canakkale 18 Mart Univ. (ftp://ftp.comu.edu.tr/pub/linux/kurulan/pardus/2007)
ve Bilgi Universitesi (http://godel.cs.bilgi.edu.tr/pardus) yansı siteleri oluşturdu. Bu listeye yenilerinin eklenmesi icin goruşmeler devam ediyor.
ALINTI DEGİLDİR
Emege Saygı