'BENİ ÇOK MUTLU ETTİ'
“Bir yardımım dokunur mu?” diyerek Türkiye’ye gittiğini ifade eden İngiltere vatandaşı kadın, “Çok maddi kaynağım olmasa da bağışlamak için medikal terapi alanında tecrübem vardı. Benim, arkadaşlarımın ve ailemin bağışlarıyla oraya giderek depremin merkezindeki üç şehri Hatay, Adana, Gaziantep ve diğer şehirleri ziyaret ettim. Orada çadırlara gittim, insanlara anksiyete şikayetlerinin olup olmadığını, bir acı çekip çekmediklerini sordum. Terapim sayesinde birçok insan şikayetlerinden kurtuldu ve bu beni çok mutlu etti” dedi.
'EVDE OTURUP DİNLENEMEZDİM'
Türkiye’ye 2-3 kişi ile gitmeye karar verdiklerini ancak son dakikada yalnız gitmek durumunda kaldığını belirten Abide Khan, “Yine de gitmekte kararlıydım. Çünkü yaşananlar çok kötüydü ve bunlardan zarar gören insanlar da beni çok etkiledi. Evde oturup dinlenemezdim. Küçük de olsa yardım etmeliyim diye düşündüm.
Şükürler olsun, yiyecek, su gibi yardımlar sağladım ve bana orada birçok insan katıldı. Benim yalnız geldiğimi ve yardım etmek istediğimi biliyorlardı. Orada bir takım olduk. Umarım daha iyi şartlarda onlarla tekrar yardım etme fırsatım olur” diye konuştu.