Alıntı MetniTerörü yenmekle kalmayacak, bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmata boğanların kirli hesaplarını da bozacağız. Yaklaşan seçimler öncesinde siyaset sahnesinde yaşanan utanç verici pazarlıkların sizlerin yaralarını yeniden kanattığını biliyorum. Böyle bir dönemde bunlarla aynı masaya oturup aynı masa etrafında ülkemizin geleceğini karartma gayretlerini 14 Mayıs'ta boşa çıkaracağız. Birilerinin koltuk uğruna, bölücü örgütün uzantılarının kapısında nöbet tutması, kandilin kapısında nöbet tutması, Edirne'nin kapısında nöbet tutması sizleri karamsarlığıa sürüklemesin. Türkiye tüm bu oyunları bozacak güce, iradeye, kapasiteye sahiptir. Yeterki biz birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.
Bu Ramazan'ı kucaklaşmak, ebedi kardeşliğimizi yeniden hatırlamak ve depremin yaralarını sarmak için bir vesile kılmalıyız. Deprem bölgesinde ilk günden beri çalışıyoruz. 250 belediyemiz depremden en olumsuz etkilenen 7 ilimizde ihtiyaçların giderilmesi için her türlü gayreti gösteriyor. Bizler de sık sık bölgeyi ziyaret ederek yürütülen faaliyetleri takip ediyoruz. İşte bugün Cumhur İttifakı olarak buradayız. Unutmayın acılar paylaşıkta azalır. Bu gerçekle hareketle bu Ramazan'ı deprem bölgemiz için bir dayanışma seferberliğini dönüştürmek istiyoruz.
Ramazan boyunca deprem bölgesindeki il ve ilçelerle kardeş belediye ilan edilen belediyeler çok sayıda faaliyet yürütecek. Böylece depremde yakınını sevdiklerini malını mülkünü kaybetmiş kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışacağız.
'BİZE DURMAK, DİNLENMEK YOK'
Kalıcı konutların inşasına da başlıyoruz. Biraz önce Kahramanmaraş'ımızın çeşitli ilçelerinde inşasına başladığımız konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdik. 1 yıl içinde temelini atacağımız diğer konutlarla birlikte hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan bize durmak dinlenmek yok. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyorum. Bu duygularla Ramazan-ı Şerifinizin tekrar mübarek olmasını diliyorum.
11 ilde 17 bin 902 konut! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunu yapabilecek başka ülke yokBakan Kurum: Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz