Windows 7 icin XP'yi bırakmam diyenler hic de az değil. İşte bu durumun altında yatan 7 neden...
Windows 7'ye gecmek icin pek cok iyi sebep var. Ancak Windows XP'yi terk edip Windows 7'ye gibi gecmemek icin de ceşitli sebepler ortaya konabilir. XP'yi terk etmeye hazır olmayan cok fazla kullanıcı olduğunu biliniyor. Ozellikle Windows Vista'ya gecmeyip bu işletim sistemini atlayanlardan bir kısım kullanıcı, daha uzun sure Windows 7'ye ihtiyac olmadan yola Windows XP ile devam edebileceğini duşunuyor.
Peki ama bu durumun nedenleri ne olabilir? Windows XP kullanıcılarının Windows 7'ye gecmemek icin ortaya surduğu sebeplerden, duşuncelerden ve yorumlardan 7 tanesini, 7. Windows'a atıfta bulunmak icin sizin icin derledik...
1. Guvenlik
Test edilene kadar uzak durmak...
Windows 7'nin guvenliği zayıf. Hangi Windows surumunun cıkar cıkmaz super guvenlik sunduğu gorulmuş? Aradan birkac ay gecip de ilk servis paketi yayınlanana kadar herhangi bir Windows surumu hackerların oyun alanıdır. Yeni yazılan trojanler, virusler ve casus yazılımlar, buyuk guvenlik acıkları keşfedilene kadar ortada cirit atacak.
2. Masraf
Yeni işletim sistemi satın almanın maliyeti...
Windows 7 pahalı, daha doğrusu işletim sistemi kadar parca değiştirmek de para tutuyor.
Hali hazırdaki işletim sistemini terk etmek demek artık o işletim sistemine odenen paradan yarar sağlamamak demek.
3. Format
Format atmak zahmetli bir iş
Windows XP'den Windows 7'ye gecmek icin temiz bir kurulum yapmak gerekiyor. Başka bir tabirle format atmak. Vista kullanıcıları ise denk surumler arasında rahat geciş yapabiliyor. Ancak Ultimate, Professional, Home gibi farklı fiyat dilimleri arasında gecişte sorun var.
4. Suruculer
Her parcaya uygun surucu olacağının garantisi yok...
Bir onceki maddeyi destekleyen bir sebep bu. Butun suruculeri ve neredeyse butun yazılımları yenilemek gerekecek. Sonuc itibariyle en buyuk zahmeti 32 bit XP kullananlar 64 bit'e gecerken yaşayacak.
Bilgisayarın butun parcaları icin 64 bit Windows 7 suruculeri kurmak gerekecek. Windows 7 icerisinde gelen suruculer yeterli olacak mı?
Bu arada eski Windows XP yazılımlarını sanal XP ile calıştırmayı duşunen Sony Vaio kullanıcıları icin sanal XP desteği olmadığını da hatırlatalım.
5. Buyuk yenilik yok
Windows 7'ye gecmek icin dev sebep?
Windows XP hali hazırda duzgun calışıyor, butun yamaları yapılmış, programlar sorunsuz. Office 2007 calıştırıyor, kaldı ki coğu kullanıcı hala Office 2003 kullanıyor. Elindeki mevcut kurulumdan memnun olan kullanıcılar icin pratik kullanımda Windows 7 karşı konulmaz bir yenilik icermiyor.
6. Yeni ara yuz
Ufak farklar buyuk sıkıntılar yaratabilir
Windows XP kullanıcıları yeni ara yuze alışmak zorunda kalacak. Bu tahmin edilenden daha buyuk bir sıkıntı olabilir. Her ne kadar Windows 7 ara yuzu şık ve kullanımı kolay bir ara yuz olsa da alışma surecinde iş gucu kaybı yaşanacak. Alışıldık ayarlar, sorun duzeltmeler gecersiz olacak. Basit şeylerin yerini yeni baştan arayıp bulmak zorunda kalmak kullanıcılara sıkıntı verecek.
7. Eski bilgisayar
XP'nin duşuk ihtiyacları...
Eski bir bilgisayar Windows XP'yi terk etmemek icin iyi bir sebep. Windows 7'nin sistem ihtiyacları oldukca duşuk olabilir, buna karşın Windows XP'nin sistem ihtiyacları daha duşuk. Minimum gereksinimler bir yana kotu donanımda Windows XP gayet iyi calışıyor. Ayrıca Microsoft'un Windows 7 Starter Edition'u perakende olarak satmayacağını da hatırlatalım.
Peki siz ne duşunuyorsunuz?
Sonucta bunlar Windows XP'de kalmak isteyenlerin one surdukleri sebepler. Bu sebepleri haklı bulup bulmadığınızı forumda paylaşabilirsiniz.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Xp'den Hala Neden Vazgecilemiyor ? Cevanı İceride