Kahramanmaraş'ta tıp eğitimi alan ve İskenderun'da yaşayan Arda Ayten, Türkiye'nin 11 kentini etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere memleketi İskenderun'da yakalanmıştı.

Depremde dolabın üzerine devrildiğini söyleyen Ayten o anları şöyle anlatmıştı:
"DOLABIN ALTINA SIKIŞIP KALMIŞIM"
Alıntı Metni

Depremde, kütüphanesi yerle bir olan Ayten o anın karesini çekip, "Milyoner'den kazandıklarımla kurduğum kütüphanemdi. Defalarca önünde yayın yapmıştık. Umarım kitaplarımı kurtarabilirim. 20 yıllık emekti" diye yazmıştı.

“ZEHİRLENDİĞİMİ FARK ETTİM”
Arda Ayten, depremin ardından evden çıktıklarını ve çadır kurduklarını söylemiş ve, "Çam odununun zehirleyici kokusunu çekerek çünkü arabaya gidip yatmayı denedik ancak kar yağıyordu ve çok soğuktu. İçeride ısınmaya çalıştık. Bir yerden sonra bilincimi kaybettiğimi, zehirlendiğimi fark ettim. Annemi de alıp dışarı çıktık" ifadelerini kullanmıştı.
Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı"PSİKOLOJİK DİPLERİ FAZLASIYLA KEŞFETTİM"
Genç yarışmacı deprem sonrası yaşadığı duyguları anlattı. Sosyal medya hesabından takipçilerinin sorularını yanıtlayan Ayten, 'Nasılsınız?' sorusuna şöyle yanıt verdi:
Alıntı Metni

Kim milyoner olmak ister Arda Ayten 1 milyon TL ile ne yapacak?