Alıntı MetniBu ödüller gençlerimizi teşvik etmenin yanında, sahip olduğumuz değerlerin dünyada da tanınması açısından önemlidir. Ödüle layık görülen ve kendi alanlarında büyük bir boşluğu dolduran kurumlarımızdan biri Gökyay Satranç Müzesi'dir. Satrancın zeka oyunu yönü ile birlikte sanatsal ve kültürel yönlerini de milletimizin her kesimi ile paylaşan müzemizi ülkemize kazandıranlara teşekkür ediyorum.
Ödüle layık olan ikinci müzemiz Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'sidir. Geçmişten günümüze bir köprü görevi görmektedir. Gittim, gördüm, gezdim. Bayburt Bayburt olalı böyle bir müze görmemiştir. Günümüzde ahilik kültürümüzün önemi daha da anlaşılıyor. 3. ödülümüzü alan Ahilik Vakfımız bu kültürü günümüze taşımaya devam ediyor.
Kültür sanat milletleri ayakta tutan taşıyıcı sütunların başında gelir. Bir toplum kültür ve sanat alanındaki birikimi kadar güçlüdür.Savunmada, ekonomide, askeriyede, diplomaside ve diğer alanlarda elde edilen kazanımların kalıcılığı da kültür ve sanata bağlıdır. Zengin bir kültüre, özgün bir sanat anlayışına, gönül insanlarına sahip milletler, ne yaşarlarsa yaşasınlar küllerinden yeniden doğmayı başarmışlardır. Yıkılmaz denilen nice imparatorluğun yerinde bu gün yeller esiyor. Türk milleti olarak bizim asırlardır ayakta kalmamızın temel sebebi kültürel derinliğimizdir. Yaklaşık 1000 yıllık köklü bir birikime sahibiz. Onlarca medeniyete beşiklik yapmış Anadolu, kültürel mirası ile bize dünyada eşi benzeri olmayan bir hazine sunuyor. Hangi ilimize, ilçemize gitsek insanlık tarihine ışık tutan bir eserle karşılaşıyoruz.
Alıntı MetniMaziden atiye kurduğumuz en güçlü bağ olan köprüyü korudukça kimse bizi yolumuzdan döndüremez. Bekamıza yönelik en büyük tehdit bu mirası yitirmemizdir. Son 20 yıldır çok önemli adımlar attık. Sanat ve sanatçılarımız arasında asla ayrım yapmadan başarıyı desteklemenin çabası içindeyiz. İdeoloji yaklaşımları kabul etmiyoruz. Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. Kültür sanat dünyamızın mahalle baskısından kurtuldukça özgürleştiğini görüyoruz. Sadece sinema ve dizi sektörümüzün son yıllardaki başarılarına bakmak bile yeterlidir. Ülke ve millet olarak çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Geleneksel ve modern diye ayırmadan tüm sanatçılarımıza destek veriyoruz. İstanbul'a kazandırdığımız Atatürk Kültür Merkezi, ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz 80 yeni kültür merkezimiz... 2 asırlık geçmişi ile İstanbul'un tarihinde önemi olan Rami Kışla'sını kütüphaneye dönüştürerek hizmete açtık.
2023 senesini Mevlana Yılı olarak ilan ettik. İnşallah yıl boyunca düzenlenecek programlarla Anadolu'nun manevi mimarlarından Mevlana Hazretlerini hep birlikte yad edeceğiz. Mevlana Yılı'nın hepimize örselenen değerlerimizi tekrar hatırlatacağına inanıyorum.
Erdoğan'ın çıkışı dünyayı sarstı! 'İsveç'in NATO şansı alev alev yanıyor' başlığını attılarBahçeli: NATO ile doğmadık, NATO'suz ölmeyiz