Adıyaman merkez Barbaros Hayrettin Mahallesi 1605. Sokak'ta önceki gün saat 13.00 sıralarında evlerinin önünde oyun oynarken kaçırılan yabancı uyruklu 4 yaşındaki H.U. ile onu kaçıran S.A.’nın son olarak Şanlıurfa’da görüldüğü bilgisi üzerine Şanlıurfa kent genelinde detaylı bir arama çalışması başladı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalarında bir neticeye ulaşılamazken, Balıklıgöl havzasında devriye atan bayan polis memurlarından biri, eşkale benzeyen bir şahıs ile bir çocuğun olduğunu fark etti.

Şahsı durduran polis, kaçırılan çocuk ile şahıs olduğunu öğrenince takviye ekiplere haber verdi. Olay yerine giden ekipler, çocuk ile şahsı Eyyübiye Polis Merkezine götürdü. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen H.U. Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülürken zanlı ise Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan çocuğu kaçıran zanlının yüzde 40 zihinsel engelli olduğu ve çocuğa ayakkabı, atkı, bere ve çorap aldığı belirlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valiliğin açıklamasında, “17.01.2023 günü saat: 13.00 sıralarında Adıyaman merkez Barbaros Hayrettin Mahallesinde Suriye uyruklu H.U. (4) isimli kız çocuğun kimliği belirsiz kişilerce kaçırılması üzerine Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile koordineli olarak yaşı küçük çocuğun bulunmasına ve şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

Yapılan geniş çaplı kamera ve saha çalışmalarında çocuğun eşkali belirlenen 30-35 yaşlarında şüpheli şahıs tarafından kaçırıldığı ve ilimizde Balıklıgöl Platosu civarında bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, yaşı küçük çocuk ve şüpheli S.A. (37) 18.01.2023 günü Şanlıurfa Çocuk Şube Müdürlüğü ve Adıyaman Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin koordineli olarak yapmış oldukları operasyon ile suçüstü yakalanmıştır.

Şüpheli S.A. (37) Çocuğun Kaçırılması ve Alıkonulması suçundan adli mercilere sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır” denildi.

Sokakta oynayan 4 yaşındaki çocuk kaçırıldı! Annenin yardım çığlığıNE OLMUŞTU?

Suriye uyruklu Ahmet Usu ve Lemia Şeyho çiftinin 2 çocuğundan birisi olan 4 yaşındaki Hele Usu, bir kişi tarafından kaçırıldı. Anne Lemia Şeyho, bir süre sonra kızının eve gelmediğini görünce çevreyi araştırdı. Ancak çocuk bulunamayınca mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Polis ekipleri sokakta bulunan iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Kamera kayıtlarında 30-35 yaş aralığındaki bir kişi sokak içerisinde küçük çocuğun yanına yaklaşarak konuştuğu, bir süre çocuğu izledikten sonra ikna ederek, elinden tutup uzaklaştığı görülüyor.

Gözyaşı sel olan anne ve baba çocuklarının başına bir şey gelmeden bulunmasını istedi. Çocuğunu kaçıran şahsı tanımadığını ve kimseyle husumeti olmadığını dile getiren baba Ahmet Usu, “Diğer çocuğumu okuldan alıp eve geldim. Baktım hanım sokakta geziyor. ‘Ne oldu’ diye sorduğumda bana çocuğumuzun kaybolduğunu söyledi. Bütün sokakları gezdim. Komşumuz Hüseyin Çavuş’un yanına gittim çocuğu görüp görmediğin sordum. Komşumuz polise haber verdi. Polisler gelip kameraları inceledi. Kameralarda bir kişi çocuğumun elinden tutup götürüyor. Ben bu şahsı tanımıyorum” dedi.

"ÇOCUĞUMU GERİ GETİRSİN"

Anne Lemia Şeyho ise, “Sokaktaydı, kendisini eve gelmesi için çağırdım. Geleceğini söyledi. Dışarı çıktım etrafa baktım bulamadım. Sağa baktım, sola baktım, yoktu. Çocuğumu kaçıran şahsa sesleniyorum. Çocuğumu geri getirsin. Sadece getirmesini istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Allah çocuğumuzu hayırlısıyla bize kavuştursun” dedi.

Mahalle sakini Hüseyin Çavuş, “Kameralara baktığımızda bir şahsın çocuğun kolunu tutup, iş yerimizin önünden geçtiğini gördük. Polis arkadaşlar çevre kameraları izledi. Saat 13.00’ten bu yana çocuk aranıyor. Bu şahsı daha önce hiç görmedik” ifadelerini kullandı.