Arkadaşlar Jenerik veya 2-3 karakterli gibi kısa alan adları alıp satıyorum ve bu aşamada kendi geliştirmiş olduğum yontemlerden bazılarını yayınlamaya karar verdim. Eğer konu ilgi gorurse ilerleyen gunlerde bu konudaki farklı taktiklerimi de paylaşmayı duşunuyorum.
Şimdi kısa bir alan adı almak icin seyretmiş olduğum bir yontemi sizinle paylaşacağım oncelikle bu konu icin yapmış olduğum bir videoyu paylaşmak istiyorum.
2 KARAKTERLİ DOMAİN YAKALAMA
4 aşamada konuyu anlatacağım.
1. Aşama: 2 karakterli alıma musade eden uzantı buluyorum.
2. Aşama: Tarayıcımdan Online Kelime Uretici sayfasını acıyorum ve burada 1. aşamadaki belirlediğim uzantı ile birlikte karakterler uretiyorum. Orneğin a*.io yazarsam a harfi ile başlayan tum olası domainler tek tek listeleniyor bana. Yani * karakteri tum sonucları donduruyor.
3. Aşama: 2. Aşamada cıkan sonucları toplu olarak musaitliğini araştırıyorum. Bulk domain search veya bulk domain whois tarzında aramalar ile toplu araştırma yapabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz ben ornek acısından bir tane veriyim: https://www.101domain.com/bulk_domain_search.htm
4. Aşama: Bu kısım zaten boşta bulunan domaini satın alma kısmı oluyor. Domain'i alırken uygun fiyata bulabileceğim ve guvenebileceğim yerlere yoneliyorum ancak şoyle bir durum var. Bazı uzantılar 2 karaktere musade etse bile domain firması bu domain'i almaya musade etmeyebiliyor. Hatta bazıları premium domain diyerek yuksek fiyat cekebiliyor. Pek tabi bu durum nic firması tarafından yuksek fiyat belirlenmesi sebebiyle de olabilir bu yuzden oldukca dikkatli ve araştırmacı olmalısınız.
Ben yukarıda yalnızca ornek bir senaryo verdim. Bu senaryoyu isterseniz cok farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Orası da sizin yaratıcılığınıza kalıyor.
Sizden istediğim şimdi beni hunharca eleştirin. Cunku olabildiğince kaliteli makaleler yazmaya calışıyorum dolayısıyla eleştirileriniz kendimi daha kaliteli hale getirmemi sağlıyor.
Konu linkim: 2 Karakterli Domain Alma Taktiği
Bu konuda ilerleyen gunlerde farklı yontemlerimden de bahsedeceğim bu yuzden isterseniz konuyu takip edebilirsiniz.
2 Karakter Domain Alma İpucu
Domain Genel0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Domain Genel
- 2 Karakter Domain Alma İpucu