Turkiye'nin eğitim alanında onumuzdeki 5 yıla donuk hedefleri belli oldu.
2008-2012 donemini kapsayan 5 yıllık Eylem Planına gore, okul oncesinde okullaşma oranı, 2012 yılı itibariyle yuzde 50'ye cıkarılacak.
Bu hedefe ulaşılması icin her yıl yaklaşık 155 bin oğrenci, okul oncesi eğitime katılacak. Bu talebe yonelik 31 bin derslik ihtiyacı karşılanacak. Okul oncesi eğitimde toplumsal farkındalık artırılacak.
Eğitimin kalitesi iyileştirilecek. Bu amaca donuk olarak kamu harcamalarında en buyuk pay eğitime ayrılacak. Derslik, altyapı, oğretmen ve donanım gibi erişim sorunları sıfıra indirilecek. Oğretmen yeterlilikleri artırılacak. İlkoğretimde etkin bir yonlendirme sistemi kurulacak. Orta oğretimde ise programlar yenilenecek.
Okullaşma oranı ilkoğretimde yuzde 100'e, orta oğretimde yuzde 90'a cıkarılacak. İlk ve orta oğretimde tekli eğitime gecmek kaydıyla sınıflarda en fazla 30 oğrencinin eğitim gormesi sağlanacak.
Orta oğretim icinde meslek okullarına devam eden oğrencilerin payı yuzde 50'ye cıkarılacak. Mesleki eğitim kurumlarıyla iş piyasası arasındaki bağ guclendirilerek mesleki eğitim cazip hale getirilecek.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- EĞİtİmde 5 Yillik Hedefler