Başlayalım

miRc Script yapmak icin eLimize bir Duz Mirc aLaLım. Veya Bunun yerine beğenmiş oLduğunuz bir Scripti eLe aLıp EditLeyelim ( DeğiştireLim) Ama Gercek Bir Coder oLmak istiyorsanız Ben size Kendinizin KodLamasını Oneririm.. Oncelikle ßir miRc’de ßulunanlar; Aliases,Remote,Veriables,Popups en Temel UnsurLardır.. BunLarı Kullanarak Guzel şeyLer ortaya CıkartabiLirsiniz….

Aliases:Aliases bolumune eklentiler yapabiLiriz, kodlar ekleyebiLiriz, F tuşlarının fonksiyonLarını beLirLeyebiliriz. SizLerLe ornek bir uyguLama YapaCak oLursak Oncelikle miRc’de Altr+R ßasınız karşınıza tablo cıkacaktır orada Aliases bolumu var oraya tıklayınız. En alt satıra geliniz.
F1 : /ame Selam Arkadaşlar
ßunu Aliases e yazarsanız bir sunucuya girdiğinizde F1 tuşuna basınca Ame komutunu kullanarak oradaki mesajınız kanala Ame olarak yollar.ßu cok kolay bir ornektir.ßurada Sizlere sadece nerelere neler eklenir sizlere bunları gostermekteyim..

Remote:Remoteye addonlar ekleyebilirsiniz.Addon ( Tablo ) Remote addonları icine alan bir sistemdir.
Altr+R ßasınız karşınıza cıkan tabloda Remote kısmını tıklayınız.Orada Yeni seceneğine basınız karşınıza boş tablo cıkar oraya aşşağıdakini ekleyiniz.
dialog frmtr
on *:dialog:frmtr:sclick:*:
}
Şimdide miRcde şunu yazınız. Yazı yazdığınız yere /dialog -m mydoom mydoom bu komutu yazınız karşınıza o kodlarla yaptığınız tablo cıkacaktır.ßunun gibi Addonlar Remote bolumude yer almaktadır.Addonları Remote kısmınıza eklersiniz.Tabloda tamam seceneğine basıncada kanala frmtr.com yazacaktır.%deneme Ne işe yarıyor oda Veriables bolumunde yer alacaktır onuda Veriables Kısmında anlatacağım

Veriables:Veriablese Kısaltmalar yazılmaktadır.ßir kişi size kanalda seslenince miRc den ses waw calabilir,Yazı renkli cıkabilir yani Modifiye tarz gibidir.
Altr+R ßasınız Veriables tıkla en alt satıra %deneme Deneme yapıyorum yazınız.Sonrada /dialog -m frmtr frmtr yapınız tabloda tamam seceneğine basınca kanala /ame Merhaba Arkadaşlar sonrada %deneme seceneğini gorecektir.Veriablesde %deneme Deneme yapıyorum yazdığınızdan dolayı Merhaba Arkadaşlar Deneme yapıyorum die ame komutu olarak kanala mesaj yollayacaktır.Kısaltmalar Veriablesde,Kodları Remotede yer almaktadır.
Popups:Popups statusda veya kanalda veya nicklist bolumunde veyahutda bir kişinin ozelinde sağ tuşa basınca karşınıza gelen efektlerdir.Oraya eklemeler yapar silebilirsiniz.
Altr+R ßasınız Popups tıkla Duzenle seceneğinden Status’e ßasınız oradan en alt satıra geliniz.
Deneme:/dialog -m frmtr frmtr
ßunu oraya ekleyiniz sonrada Status’a Geliniz Sağa ßasınız En alt satırda Deneme yazar ona tıklarsanız yapmış olduğumuz Deneme tablosu cıkacaktır.

Zamanla Diğer İncelikler Eklenecektir

MyDooM'a Teşekkurler