Udemyde 20 dolarlık eğitim videosunu 10 dolara alabileceğiniz kupon arkadaşlar 50 adet mevcut.

https://www.udemy.com/django-framework-dersleri/?couponCode=10DLR

Bu ders ozellikle turkiyede php ve asp geliştiricilerinin kendilerini bir adım atıp MVC ile kod yazabilmek icin php veya asp frameworklerini oğrenmeleri yerinde teknolojinin son nimeti olan ve instagram ve pinterest gibi devasa projelerin alt yapısında kullanılan bi mimari olan django framework'u oğrenerek tum adımları tamamlamalarını sağlar.

Geliştirdiğiniz projeler yuksek sayıda hit almaya başladığında siteniz yavaşlar ve kullanıcıları sıkmaya başlar dolayısıyla onları kaybedersiniz ve hitiniz duşer bu kısır donguden kurtulmak icin modern bir framework kullanıyor olmanız ve shared hostingleri terk etmeniz gerekir. Şimdi size djangonun neden en iyi secim olduğunu kanıtlayacağım.

Php ile geliştirilen buyuk web siteleri : Wikipedia ve facebook

Wikipedia : 2001 senesinde yazılmış bir internet projesi ve veri tabanına veri yazıp sonra url get ile cekmekten başka bişey yapmıyor ayrıca şu anda var olan teknolojilerin hic birisini kullanmıyor o yuzden 2013 yılında php icin referans gosterilmesi gereksiz.

Facebook : 2004 senesinde kurulduğunda markın farklı bir seceneği yoktu fakat sonradan friendfeed'e 15 milyon dolar nakit ve 32.5 milyon dolar facebook hissesini babasının hayrına vermedi bu kadar para bayılmasının nedeni aslında Python ile yazılmış alt yapısını facebook'a adapte etmekti ve ettide zaten bkz.(Tornado). Ve tornadoyu acık kaynak olarak paylaştılar. Django gibi geniş caplı değil sadece c10k problemine cozum getiriyor ve realtime sistemler icin kullanılıyor ayrıca django ile senkronize calışabiliyor yani tek başına tornado ile gelişmiş bir sistem yazmak soz konusu değil .

Bunu ben demiyorum kendileri diyorlar Interoperability with other Python frameworks and servers "You can mix Django and Tornado handlers in a single server." Yani Django ve tornadoyu birleştirerek kod yazabilirsiniz demişler adamların eksiği olmasa bunu demezler.

Ruby ile geliştirilen servisler : Twitter , Hulu

Ruby tercih etmeme nedenimde tornadonun python ile yazılmış olup django ile senkronizasyonunun yapılabilmesi. Ruby ile realtime bir sistem kuracaksanız node.js kullanmayı zorunlu kılıyor zaten twitter.com 'un mesajlaşma sistemindeki rezaleti ruby'deyki realtime eksikliğini acıkca gozler onunede seriyor. Bu nedenle tartışmasız kullanılması gereken framework django.

Son olarak kurstaki ornek projede şu anda ingilizce anlatımları bile bulanamayabilen bir cok orneği izleyerek orenebileceksiniz.