Bu eklentide baya zorlandım cunki sizlere hicbir yuk binmesin diye baya baya uğraştım. Eğer birisi kodlar karışık, calıştıramıyoruz derse vururum onu : ))

Eklentiyi anlatacak olursak;

Bu eklenti abPopup eklentisi ile duzenlenmiş bir iletişim formudur, belirlediğiniz herhangi bir element’e tıklandığında iletişim formu karşınıza gelecektir. Girilen verileri ise sizin belirlediğiniz bir adrese hic bir şekilde spam’a duşmeyecek şekilde gmail uzerinden gonderecektir.

On izlemeler

Mail gonderme formu

Gonderilme anı

Gonderildik’den sonraki mesaj

Size gelen Mail

Resimleri gordunuz arkadaşlar şimdi kurulumu anlatıyorum.

Oncelikle abIletisim adlı klasorumuzu ftp ye atiyoruz

Sonra eklemek istediğiniz sayfanıza eklentinin js dosyasını (abIletisim.js) ve mail gonderme formunu cağıracak elementi ekliyoruz. Burada element derken class’ı abCalistir olan herhangi bir div,a,label vs vs. olabilir.

Şu adımda js dosyasının dosya yolunu doğru verirseniz karşınıza sadece siyah bir ekran gelir yani iletişim formu gelmez.

Şimdi ise abIletisim.js dosyasını acıyoruz, gorunduğu gibi acıklama satırı olarak eklenti nasıl calışır karşınızda yazıyor(Buradan da anlatacağım). Burada js bilen arkadaşlar icin ise kodlara bir kere baksa butun işleyişi anlayacaktır(Her satırı tek tek anlattım) ve geliştirmeye acıktır. Her neyse muhabbete daldık )

Js dosyasını acında acıklama satırının altındaki şu kısmı goreceksiniz.

Burada ilk yapmamız gereken “window.klasorYolu” değişkenine kendi dosya yolumuzu belirtmektir. (Eklentimiz artık sorunsuz calışıyor olması gerekir.)

Şimdi ise 2 tane php dosyasını duzenleyeceğiz;

1. mailGonder.php dosyasını acıyoruz ve oncelikle gmail adresinizi ve gmail adresinizin şifresinizi belirtilen yere giriyorsunuz. “[email protected]” yerine ise gonderilen maillerin gideceği adrestir. Diğer değiştirmek istediğiniz alanları kafanıza gore değiştirebilirsiniz.

2. phpmailer/class.phpmailer.php dosyasını acıyoruz e 122′ci satıra mail adresinizi , 128′ci satıra sayfa başlığını giriyorsunuz.

Butun işlemler bu kadar arkadaşlar. Eklenti şuanda sorunsuz bir şekilde calışacaltır.

Eğer ben bu tasarımı kullanmak istemiyorum benim başka tasarımım var diyorsanız, tasarim.html ve abIletisim.css dosyasında istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. On izleme sayfasından gondereceğiniz mailler bana gelecektir Duygu ve duşuncelerinizi oradan da yazabilirsiniz.

Uygulama on izlemesi / Uygulamayı indir.

Diyeceklerim bu kadar arkadaşlar, eğer sizlerde bu uygulamayı kullanıyorsanız buradan yorum yaparak teşekkur edebilirsiniz. Cunki bu eklentiler yapan adam yani ben sizlerin teşekkurleri ile haz duyuyorum, mutlu oluyorum.

Kaynak = ab-İletişim Spam’a duşmeyen iletişim formu