Tanitim
Bir siteniz var ve ziyaretcilerinizin sizlerle iletişime gecmesini istiyorsanız, bu scripti gelişmiş ozelliklerinden dolayı kullanabilirsiniz. İletişim formunda bulunan form alanlarını iletişim yonetiminin yonetim panelinden acabilir veya kapatabilirsiniz. Ayrıca form alanlarının zorunlu veri girilmesini veya isteğe bağlı veri girilmesini de yonetim panelinden ayarlayabilirsiniz. İletişim formunda size ozel bırakılmış ve değiştirip guncelleyebileceğiniz 4 adet form alanı bulunmaktadır. Bu form alanlarının; adlarını belirtebilir, form alanını acıp kapatabilir, hatta zorunlu alan veya isteğe bağlı alan olarak yapılandırabilirsiniz. İletişim formunda forma girilecek bilgilerin uygun veri yazma sistemleri mevcuttur. Bunun ayrıntılarını iletişim yonetimi ozelliklerinde gorebilirsiniz. Bir ziyaretciniz iletişim formundan size bilgilerini gonderdikten sonra, siz bu mesajı yonetim panelinden kontrol edebilirsiniz. Gelen mesajların eski yada yeni mesaj olduğu her mesajda ayrı ayrı belirtilmektedir ve kac yeni mesaj olduğunu yonetim paneline girdiğinizde gorebilirsiniz. Bu iletişim yonetimindeki bir diğer onemli ozellik ise; gelen mesajlara web uzerinden yani yonetim panelinden e-mail gonderebilmenizdir. Gonderdiğiniz e-mailde sizinle iletişime gecen ziyaretcinin orjinal mesajı da sizin gondereceğiniz mesaja otomatik olarak eklenmektedir. Yalnız e-mail gonderme ozelliği şuan icin pek gelişmiş değildir. Bu iletişim yonetiminde hicbir kodlama bilgisine gerek kalmadan sadece yonetim panelini kullanarak tum işlemleri isteğinize gore gercekleştirebiliyorsunuz.
Ozellikleri
İletişim Yonetimi Ozellikleri
1. İletişim formunda; ad, soyad, şehir, doğum tarihi, e-mail adresi, internet adresi, ev telefonu numarası, iş telefonu numarası, cep telefonu numarası, iletişim konusu, iletişim mesajı ve sizin belirleyeceğiniz size oze 4 adet form alanı bulunmaktadır. İletişim formunda ip numarası ve tarih otomatik olarak gosterilip, gonderilen mesaja eklenmektedir. Bu 4 tane yeni form alanını kendi kullanımınız icin yonetim panelinden ne amacla kullanabileceğinizi ayarlayabiliyorsunuz.
2. Bu yukarıda yazılan form alanlarını isterseniz kapatabilirsiniz, isterseniz acabilirsiniz, isterseniz zorunlu veri girilmesini sağlayabilirsiniz, isterseniz isteğe bağlı veri girilmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi icin yonetim paneli ozelliklerine bakabilirsiniz.
3. Guvenlik icin zararlı kodları engelleme ve temizleme ozelliği bulunmaktadır.
4. Formdaki doğum tarihi alanının ornekteki veriye gore (doğum tarihi) yazma kontrolu yapılmaktadır.
5. Formdaki e-mail adresi alanının e-mail adresine uygun veri yazma kontrolu yapılmaktadır.
6. Formdaki ev, iş ve cep telefonu numaraları alanlarının ornekteki veriye gore (telefon numarasına) yazma kontrolu yapılmaktadır.
İletişim Yonetimi Yonetim Paneli Ozellikleri
1. Yonetim paneli icin kullanıcı adı ve parola sistemli bir yonetim sayfası bulunmaktadır. Bu kullanıcı adı ve parolası ilk başta admin'dir. Daha sonradan kullanıcı adı ve parolasını yonetim panelinden değiştirebilirsiniz. Yazdığınız parola guvenlik icin md5 yontemiyle şifrelenmektedir.
2. Yonetim panelinde tum mesajları gorebilir, silebilir ve e-mail ile cevaplayabilirsiniz.
2. Site adı, site adresi ve e-mail adresi bilgilerini yonetim paneli genel ayarlardan değiştirebilirsiniz.
3. İletişim mesajlarına cevap verebilmek icin; e-mail adresi, e-mail sunucu adresi, e-mail kullanıcı adı, e-mail şifresi, e-mail bileşeni (Persits, Cdonts, Jmail) bilgilerini yonetim paneli genel ayarlardan değiştirebilirsiniz.
4. İletişim formunun sayfa genişliğini yonetim paneli genel ayarlarından ayarlayabilirsiniz.
5. İletişim formunda hangi form alanlarının zorunlu hangi form alanlarının isteğe bağlı doldurulmasını genel ayarlardan yapabiliyorsunuz. Eğer herhangi bir form alanını isteğe bağlı doldurulmasını secerseniz, o form alanı isteğe bağlı doldurulur veya doldurulmaz. Fakat bu herhangi bir form alanını zorunlu doldurulmasını secerseniz, o form alanına zorunlu olarak veri girilmesi isteğini ayarlamış olursunuz.
6. İletişim formunda bahsedilen 4 adet yeni form alanlarının ne amacla kullanılacağını genel ayarlardan yazabiliyorsunuz. Bu 4 adet yeni form alanını isteğinize bağlı kullanıma acarak, ziyaretcileriniz hakkında bu form alanlarının doldurulmasını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu form alanlarına veri girilmesini zorunlu olarak ayarlayabilirsiniz.
7. İletişim yonetimine girişinizde gelen mesajların kac tanesi yeni mesaj olduğunu ve toplam mesajların sayısını gorebilirsiniz. Gelen mesajlar yonetiminden de mesaj ikonlarına gore yeni mesaj eski mesaj olduğunu rahatlıkla gorebilirsiniz.
8. E-mail ile gondereceğiniz cevaplarda; gelen iletişim mesajına ait ad soyad bilgileri, e-mail bilgileri ve gonderilen mesaj otomatik olarak gondereceğiniz e-maile eklenmektedir. Ayrıca gondermiş olduğunuz e-maillerde site adı, site adresi ve e-mail adresi de otomatik eklenmektedir.
9. Gelen bir iletişim mesajına e-mail olarak cevap yazdığınızda, cevap yazdıktan sonra o iletişim mesajı icin e-mail ile cevap verildiğine dair bir uyarı goruntulenmektedir.
10. Saat farkı ayarlamasını sunucuya gore ayarlayabilirsiniz.
11. Yapılan işlemler icin onay penceresi eklenmiştir. İşlemi devam ettirmek icin Tamam duğmesine, vazgecmek icin İptal duğmesine tıklama isteğiyle onayınız sorulmaktadır. Dolayısıyla bir işleme yanlışlıkla tıklasanız bile geri donuş şansınız vardır.

http://rapidshare.com/files/155579322/iletisimm.rar.html

şifre:www.eglennet.com