Şimdi kullandıgım hata sayfası yonetmi ile bunu denemeler yaptım ama hata alıyorum.
Oncelikle hata sayfasını oluşturdum.
hata.asp
PHP:
Dim istekurl Dim istekbolum Dim istek1 Dim istek2 istek1="" istek2="" *************************** diger baglantı kodu If Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then Server.Execute("wh.asp") Elseif Lcase(istekbolum("1")) = istek2 Then Server.Execute("wm.asp")
Şimdi Aldıgım hata sudur. istek1="" boş bırakarak site.com/111-haber-baslik.html oluşuyor sorun yok diger bir icerik sayfamıda aynı yontemle yapıyorum ( her bolum ayrı db ) istek2="" yapıp site.com/222-spor-baslik.html şeklind eyapmak istiyorum ama.
istek1 de sorun yok sayfa cılıyor ama istek2 de ayrı dblerden oldugu halde aynı işlem olmuyor ve safya acılmıyor ana sayfaya yonleniyor.
sonra başka yonetem denedim.
PHP:
Dim istekurl Dim istekbolum Dim istek1 istek1="" *************************** diger baglantı kodu If Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then Server.Execute("wh.asp") Elseif Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then Server.Execute("wm.asp")
istek2 sildim ve tek istek1 şekidle kullandım dim degişkeninide sildim.. yine olmadı amakii
PHP:
Dim istekurl Dim istekbolum Dim istek1 Dim istek2 istek1="haber" istek2="spor" *************************** diger baglantı kodu If Lcase(istekbolum("1")) = istek1 Then Server.Execute("wh.asp") Elseif Lcase(istekbolum("1")) = istek2 Then Server.Execute("wm.asp")
Bu şekil yaparsam sorun yok linkler site.com/haber/111-haber-baslik.html
site.com /spor/222-haber-baslik.html oluyor.
Ben butun sayfaları site.com/111-haber-baslik.html veya site.com/222-haber-baslik.html şeklinde olmasını istiyorum..
Hata sayfalam işleminde cok profesyonel degilim yardımlarınızı bekliyorum.