Sitem ozellikle akşam saatlerinde yavaşlıyor. Yavaşladığı an SSH girişi yapıp mytop komutunu calıştırıyorum.
Id - User - Host/IP - DB - Time - Cmd - Query or State
4461 database_user localhost database_user 34 Query INSERT INTO visitors ( visitor_ip, visitor_browser, visitor_lastactive, visitor_invisible,
4453 database_user localhost database_user 44 Query INSERT INTO visitors ( visitor_ip, visitor_browser, visitor_lastactive, visitor_invisible,
4452 database_user localhost database_user 48 Query INSERT INTO visitors ( visitor_ip, visitor_browser, visitor_lastactive, visitor_invisible,
4449 database_user localhost database_user 50 Query INSERT INTO visitors ( visitor_ip, visitor_browser, visitor_lastactive, visitor_invisible,
Genişletmek icin tıkla ...
Bu şekilde sorgular gorunuyor ve uzun bir sure bekliyorlar. Bu bekleme bazen 300 saniyelere kadar cıkıyor. Fakat VPS'teki diğer siteler sorunsuz bir şekilde acılıyorlar.
Bu sorunu cache sistemi kullanarak aşabileceğimi duşundum. Ama cache sistemleri hakkında en ufak bir bilgim yok.
Memcached ve XCache araştırıyorum şu an.. Memcached'i MySQL icin, XCache'i ise PHP icin tavsiye ettiklerini gordum. Sanırım bu MySQL sorgu bekleme sırasını Memcached ile giderebilirim.
VPS ozellikleri : Intel(R) Xeon(R) CPU X3363 @ 2.83GHz, 1.5 GB ram, CentOS, cPanel.. Genelde 900 MB ram boşta duruyor..
Bu ozellikteki bir VPS icin cache sistemi ne kadar fayda sağlar ? Ya da başka bir tavsiyesi olan var mı ?
VPS'e cache sistemi kuracağım.. Memcached, XCache ?
PHP & PHP Framework0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Server-Side Programlama
- PHP & PHP Framework
- VPS'e cache sistemi kuracağım.. Memcached, XCache ?