Aslında script filan değil bir kac tane fonksiyonu birleştirdim. İlk once buna neden gerek duyduğumu yazayım. 40 tane sitem var hepsi birbirinden farklı hostlarda barınıyor. Bazıları wordpress, bazılarını ben yazdım, bazıları forum sitesi. En cok zoruma giden şey bu siteler arasında birbirlerine link vermekti. Yeni bir site acınca indexlensin vs. olsun diye bir coğundan link verirdim. Cok uzun zamanımı alırdı. Admine gir link ekle, footer ı değiştir vs. vs. Bir kac fonksiyon daha eklesem aslında full otomatik olacak ama şimdilik bu benim işimi fazlası ile goruyor.

İlk olarak bir linkler.txt oluşturuyorum ve icine linklerimi yazıyorum.

HTML:
Genc Sozluk ilanlik Csharp kitabı Delphi Dersleri CSS Tema SEO

Bu dosyayı sitelerden her hangi birine atıyorum.

şimdi bu linklerin hangi sitelerde cıkmasını istiyorsam aşağıdaki php kodunu o sitelere yapıştırıyorum işlem bu kadar . Eklediğim butun linkler sitelerde cıkıyor.

PHP:

txt dosyasına yeni bir link eklediğimde tum sitelere ekleniyor yada link sildiğim de otomatik butun sitelerden siliniyor.

Eğer sadece benim istediğim linklerin cıkmasını istiyorsam o zamanda txt dosyasına eklediğim satır numarasına gore istediğim linklerin cıkmasını sağlayabiliyorum. $metin değişkenine hangi numaraları yazarsam arada bir boşluk bırakarak o linkler otomatik siteye ekleniyor.

PHP:

yada tam tersi benim cıkmasını istemediğim linklerin sıra numarasını belirte biliyorum.

PHP: