UnderNet hakkinda genel bilgiler
1)Undernet dunyadaki en buyuk IRC aglarindan birtanesidir.
2)Chanserv yada Nickserv gibi servisler UnderNet'de yoktur.
3)Nick register sistemi yoktur.
4)Nickname'iniz enfazla 9 karakter olabilir
5)X, Undernet'in (ro)BOT'udur. X'i diger sunuculardaki chanserv ve nickserv birlesimi bir servis gibi de dusunebilirsiniz.
Nickimi nasil kayit (register) edecegim?
Undernet'de nick kayit sistemi YOKTUR, "once gelen, alir" mantigiyla islemektedir. Eger nickiniz baskasi tarafidan kullaniliyorsa o kisi cikana kadar o nicki kullanamazsiniz. Undernet'de nick register yoktur ama kanal botu X'den access alabilmek icin 'username'e ihtiyaciniz var.
Username ne isime yarayacak?
Undernet botu X'e login olabilirsiniz.
Register edilmis kanallarda access alabilirsiniz.
IP adresinizi gizleyebilirsiniz.
Kendi kanalinizi register edebilirsiniz
Username nasil kayit (register) edilir?
Username alabilmek icin http://cservice.undernet.org/live/newuser.php adresindeki formu doldurmalisiniz.
(Bir kisi sadece bir tane username kayit edebilir.)
Adim 1: Username register edebilmek icin 13 yasindan buyuk olmaniz gerekiyor. 'I am 13 or older.' (13 yasinda yada daha buyugum) secenegini secmeniz gerekiyor.
Adim 2: Buraya almak istediginiz kullanici adini yazin. (A-Z veya 0-9 karakterlerini kullanabilirsiniz)
Adim 3: E-mail adresinizi yazin. Buraya eger varsa Internet Servis Saglayicinizdan aldiginiz e-mail adresini yazin. Undernet bedava e-mail hizmeti veren siteleri kabul etmemektir. (Ornegin yahoo, hotmail, mynet kullanamazsiniz.) Buraya gercek mail adresinizi yazmak zorundasiniz cunku basvuruyu tamamlayabilmek icin maile size gelen adrese girmeniz gerekiyor. (kesinlikle spam turevi mesajlar almazsiniz)
Adim 4: Dil secenegi icin listeden 'Turkce'yi secin.
Adim 5: Sifrenizi unuttugunuzda geri alabilmek icin size sorulacak olan gizli soruyu ve cevabini belirlemelisiniz. Buraya yazacaginiz cevabi sakin unutmayin yoksa sifrenizi unuttugunuz zaman geri alamazsiniz.
Adim 6: Resimde gordugunuz sayi ve harfleri kutucuga yazin. Bu guvenlik amacli bir korumadir.
Adim 7: Son adim. Butona basin ve kayit isleminiz gerceklessin.
Simdi size bir mail gelecek, buradaki linke tiklayip register islemini tamamlayacaksiniz. Acilacak olan sitede sifreniz yazili olacak, ayriyetten bu sifre size mail olarakda yollanacak
Kanal nasil register edilir?
Ilk once username'inizin olmasi gerekmektedir buyuzden yukaridaki adimlari izleyerek kendinize username kayit edin. Undernet'de kanal register edebilmek icin kendinizden baska 10 kisi (supporter) daha olmalidir. Kanal register edebilmek icin 10 farkli sahsin username'lerine ihtiyaciniz var. Eger 10 tane arkadasiniz varsa http://cservice.undernet.org/live adresine girip sisteme giris yapmalisiniz. Giris yaptiktan sonra sol taraftaki menuden 'Register A Channel' bolumune girmelisiniz. Karsiniza kullanim sartlari gelecektir. Kullanim sartlarini okuduktan sonra en alttaki 'I Accept The Above' butonuna basip bir sonraki adima gecis yapin.
Karsiniza cikacak formu dikkatlice ve hatasiz bir sekilde doldurun.
Gercek isminizi, kayit etmek istediginiz kanalin ismini, kanalinizi anlatan kucuk bir aciklamayi ve 10 tane arkadasinizin usernamelerini yazdiktan sonra 'Proceed' butonuna basin.
Daha sonra onergeleri takip ederek basvurunuzu tamamlayin.
1 username ile sadece 1 kanal kayit edilir. Basvurunuzu tamamladiktan sonra butun supportirlar kanali desteklediklerini gostermek icin X'e komut yazmalari gerekmektedir. Zaten X ne yazmalari gerektigini onlara soyleyecektir.
Basvurudan sonra 3 gun icinde supporterlar /msg x support #kanalismi yes yazarak kanali desteklediklerini gostermek zorundalar. Eger yapmazlarsa basvuru duser.
CService, kanal kayit suresi boyunca kanal trafigini takip eder. Eger supporterlar kanala girmiyorsa kanal register olmaz. Supportirlar kanala kayit tamamlanincaya kadar devamli girmelidirler.
Basvuru yapildiktan kanal register oluncayakadar gecen surede islemin hangi asamada oldugunu kontrol edebilirsiniz. Bunun icin http://cservice.undernet.org/live adresinden siteye giris yapip sol taraftaki menuden 'Check App' bolumunden kanal ismini yazarak kontrol edebilirsiniz.
Kanal kayit suresi yaklasik olarak 10 gundur. Basvuru tarihinden 10 gun sonra eger hersey prosedure uygun yapilmissa kanala X gelir.
X'e nasil login olacagim?
/msg [email protected] login USERNAME SIFRE
yukaridaki komutta username ve sifreyi kendinize gore degistirip yazarsaniz X'e login olabilirsiniz.
IP adresimi nasil gizleyecegim? (@username.users.undernet.org)
X'e login olduktan sonra, //mode $me +x yada /mode nickname +x yazarak IP adresinizi gizleyebilirsiniz.
Not : alintidir.
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Programlama
- mIRC Scripting
- Undernet Hakkinda Genel Bilgiler Ve komutlar ...