İyi gunler arkadaşlar,
Veritabanındaki bi tablodan, belirlediğim kriterlere gore bazı veriler cekip sıralama yapmak istiyorum. Sorumu acık bir şekilde anlatmaya calışacağım.
Uyeler diyelim ki Ahmet ve Mehmet olsun. Bunların aktiviteleri veritabanındaki -sallıyorum- Uyelerin Aktiviteleri adlı tabloya şu şekilde işleniyor :
Uye Adı----------------Acıklama
Ahmet-------------Anket tamamladı.
Mehmet------------Anket tamamladı.
Ahmet-------------Reklama tıkladı.
Mehmet------------Anket tamamladı.
Ahmet-------------Odeme talebi istedi.
Bu tablodan Acıklamada "Anket tamamladı" ve "Reklama tıkladı" değerine gore uye isimlerini cekip en cok anket tamamlayan ilk 10 kişiye gore ve coktan aza sıralanan bir sıralama yapmak istiyorum;
Tabloya gore ahmet 3 anket tamamlamış ve 1 reklam banner'ına tıklamış, Ahmet'in tamamlama sayısı 4..
Mehmetse sadece 2 anket tamamlamış, onunki de 2.
Reklam tamamlama sayısına gore coktan aza sıralayıp ilk 10 uyeyi alarak, en cok reklam yapana en yuksek odulu verecek şekilde ve takip eden uyelere de sıralamasına gore belirleyeceğim odul tutarında liste yapmak istiyorum.
Ornek;
En cok anket tamamlayanlar ve reklam tıklayanlar(Coktan Aza)
Sırası-----Uye Adı------------Tamamlama sayısı---------Odulu
--1--------Ahmet-----------------------4------------------50 USD
--2--------Mehmet----------------------2-------------------25 USD
Cok uğraştım ama birturlu sıralamayı yapamadım. while dongusu icinde sıraladığımdaysa tablodaki isimleri olduğu gibi listeleyip sonucları yazıyo, yani bir ismi birden cok yazıyo tabloda birden cok olduğu icin, yani şu şekil :
Uye Adı----------Tamamlama
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Verileri listeleyip dizi yapıp sıralamayı filan da denedim ama malesef olmadı.. Yardımlarınızı bekliyorum..
Verileri Listelemede Sorun Yaşıyorum ?
PHP & PHP Framework0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Server-Side Programlama
- PHP & PHP Framework
- Verileri Listelemede Sorun Yaşıyorum ?