İstanbul'un Fatih ilcesinde 19 Kasım gunu İskender Paşa Mahallesi Simitci Şakir Sokak civarında saat gece gec saatlerde silahlı saldırı meydana geldi. Motosikletli iki şupheli şahıslardan biri, henuz bilinmeyen bir neden dolayı silahını cekerek kaldırım kenarında duran vatandaşlara doğru ateş actı. Acılan ateş 16 yaşındaki Kendal Yıldız başında isabet etti. Kafasından vurulan talihsiz cocuk ağır yaralandı. Saldırıda bulunan şupheliler hızla olay yerinden uzaklaştı. İhbar uzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı gence olay yerinde ilk mudahaleyi yapan sağlık ekipleri, Bezmialem Vakıf Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi ’ne kaldırdı. Fatih'te 16 yaşındaki genc mermi kurbanı oldu ViDEO Kendal Yıldız, hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri, cevredeki guvenlik kamera goruntulerini izleyerek gorgu şahitlerinin ifadesine başvurdu.
Ekipler, motosikletin uzerinde bulunan iki kişinin B.G. ve Y.E. olduğunu tespit etti. Gercekleştirilen calışmalar sonucunda motosikleti kullanan Y.E. gozaltına alındı. Olayda kullanılan silah metruk bir binada bulunurken silahı ateşleyen B.G. ’nin kayıplara karıştığı oğrenildi. Polis ekiplerinin şupheli B.G. ’yi yakalamaya yonelik calışmaları suruyor. İHA!nın haberine gore, yaşanan saldırı anını anlatan Kenan Pekcan, "Yazık, masumdu. Burada kebapcıda calışıyordu. Patronu da 1 saat erken gondermiş. ‘Git, dinlen ’ demiş. Burada amcaoğullarının yanına geliyor. Kaza kurşunu iki tane kendini bilmez insan ateş ediyor. Cocuk da kurşunların hedefi oluyor. Benim 11 kardeşim bir araya gelse o cocuğa değişmem. 16-17 yaşındaydı. Evdeydim. Duyunca şok oldum. İnanmadım. Olayla hicbir alakası yok. Masumdu." dedi.