Samsun'un Carşamba ilcesindeki Ataturk Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, B.C. adlı oğrenci, 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde okul cıkışı eve gidip ailesine, beden dersi oğretmeni Murat Atay'ın kendisine tokat attığını soyledi. Bir gun sonra sabah okula diğer oğlu 17 yaşındaki E.C. ile gelen 43 yaşındaki Ferhat C., bahcede karşılaştığı oğretmen Murat Atay ’a yumrukla saldırdı. Diğer oğretmen ve okul idarecilerinin araya girmesiyle baba ve oğlu, okuldan ayrıldı. Hastaneye giden oğretmen Murat Atay, darp raporu alıp, polise şikayette bulundu. Ferhat C. ve oğlu E.C., gozaltına alındı. Şupheliler, sevk edildikleri adliyede cıkarıldıkları hakimlikce adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Samsun'da okulda oğretmene saldırı anı ViDEO

25 yıllık meslek hayatında ilk kez boyle bir olay yaşadığını DHA'ya anlatan oğretmen Murat Atay,
“Biz elbette olayın ardından şikayetimizi gerekli mercilere yaptık. Bundan sonrası adli bir surec. Ben asla hicbir oğrenciye el kaldırmam. O kadar oğrencinin gozu onunde bunların yaşanması hic yakışır bir olay değil. Binlerce oğrenci yetiştirdim; yetiştirmeye de devam edeceğim. Allah hicbir eğitimciye boyle olay yaşatmasın. Okula gidip, eğitim vermeye, yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğim.” dedi.