Ben şu sitedeki Featured Activity panelindeki guncellemenin nasıl olup da her saniye guncellendiğini ve +2000 Online uye ile nasıl olup da sistemi kasmadığını cozemedim.. Sonucta long polling uygulaması bile yapılmış olsa sistemi aşırı bi kasma soz konusu olur cunku hemen hemen her saniye yeni veriler guncellenmiş oluyor. Ben de aynı bu panel gibi surekli guncellenen paneller oluşturmak istiyorum; ayrıca shoutbox veya chatbox scriptinde de kullanılabilir.. Bunlar icin HTML5'in websocket ozelliği harika bi yontem olurdu ama bildiğiniz gibi ie9 hala desteklememekte bunu.. Ben bu panelin calışma sistemini cozebilen var mı diye sorucaktım? Ben baya bi araştırdım da python dilinde bi frameworkle yazılmış olabileceği aklıma geldi; e facebook da Python Tornado teknolojisini kullanıyor ama python ile anlık guncelleme yapan bi chatbox tasarlayamayacağım icin şimdilik sadece Turkce rehberleri inceleyip Pythona hakim olmaya calışıyorum.. Konuyu saptırmadan sorumu yinelemek istiyorum; bu points2shoptaki featured activity başlığı altındaki panelin guncellenme mantığını bilen birisi var mı ve bizimle paylaşabilir mi ufak da olsa 1-2 cumlecik bu konuda?
Teşekkur ederim ve herkese şimdiden iyi bayramlar dilerim