Merhaba,
Bana şoyle bir kod lazım ama ne mantiğini biliyorum nede yazacak php seviyedeyim
Konu şu: Apartmanlara Merkezi Uydu Anten Sistemi bilirsiniz, catıya bir iki canak konu catı icine halk deyimi ile santral konur herkese kablo cekilir ve herkes reciveri bağlar seyreder.
İşte ben bu işin Fiyat Teklifi cıkaran bir script yazmaya calışıyorum sağdan soldan orneklerle php forumların yardımı ile epey yol aldım ve tek sorun bu kod kaldı yardımcı olursanız minnettar olurum.
Santral diye bilinen urun adı Multiswitch denir
Multiswitch iki tipi var KASKAD ve SONLU
SONLU urun tek parca olarak kullanılır canaktan gelenin girişi var ama cıkışı yok
KASKAD ise peş peşe ekleme yapma imkanı sağlar bu sayede istediğimiz kadar cıkış almak mumkun olur.
KASKAD ve SONLU Multiswitchlerin girişi ve cıkışı standarttır ve şoyledir
GİRİŞLERİ: 8, 9, 10, 14, 17 dır başka olmaz standarttır.
CIKIŞLARI: 8, 12, 16, 20, 24, 32 dır başka olmaz standarttır.
8 den 32 daireye kadar bir istek olursa SONLU Multiswitchlerden tek parca olarak 8 den 32 ye kadar cıkışı olan var demekki tek parca olarak vermek mumun
Ya 32 daireden fazla istek varsa?
işte burada KASKAD sistemi devreye girer ekteki resimde de gorulduğu gibi KASKADları ust uste koyup istediğimiz cıkış sayısına ulaşabiliyoruz Not: resimde de gorduğunuz gibi KASKAD sistemin sonunda bir tane SONLU var yanı her KASKAD sisteminin sonunda adı ustunde sonuna SONLU gerekir
İşte bana gerekli olan kod şunu yapacak:
istenen daire sayısından aşağı olmamak şartı ile hangi x cıkış SONLU ile hangi x cıkış KASKAD veya KASKADlar bir araya getirsemde istenen daire sayına en uygun olan olsa.
Ornek: 17 daire icin mecburen 20 cıkışlı vermek gerekir bu kacınılmaz
Ornek: 33 daire icin tek parca en fazla cıkış 32 idi mevcuren KASKAD yapacağız hangi SONLU ile ve hangi KASKAD 33 sayıya ulaşırız?
24+20=34 eğer bir fazla ile en uygun bu şekilde burada hangisi SONLU hangisi KASKAD olması onemli değil ama tabi adını koymamız gerekir
Ornek: 47 daire icin nasıl bir sistem kuracağız?
24+24=48 bir fazla ile hallettik
Bir daha ornek 97 daire icin?
32+32+20+16=100 daire 3 fazla ile en ideal bu oldu burada hangisi SONLU hangisi KASKAD olması onemli değil ama tabi adını koymamız gerekir.
Multiswitch tablom bu şekilde burada stok durumu dikkate alınacak stok 1 var demektir işleme alınacak 0 ise yok demektir dikkate alınmayacak tabi stok duruma gore işlem yapacak
PHP:
id multiswitch_adi girisi cikisi tipi fiyati stok 1 aaaaaaaa 8 8 KASKAD 10 1 2 bbbbbbbb 9 12 KASKAD 20 0 3 cccccccc 10 16 SONLU 15 1 4 dddddddd 14 20 SONLU 13 1 5 eeeeeeee 17 32 KASKAD 12 0
Bu konu nasıl olur nasıl olmaz bilgilerinizi ve yardımızı bekliyorum
Teşekkurler
Bana bir kod yazabilirmisiniz?
PHP & PHP Framework0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Server-Side Programlama
- PHP & PHP Framework
- Bana bir kod yazabilirmisiniz?