Arkadaşlar hem uye hem ziyaretcilerin paylaşımlara yorum yapabilmesini istiyorum, yorum formunda ziyaretciden isim ve mail istiyorum, kayıtlı uyelerde ise sadece yorum icin textarea gostercem.. Ama veritabvanı yapısı kafamı karıştırdı biraz..

Kayıtlı uyelerin isimlerini ( ilerde değiştirmem gereken durumlarla karşılaşabilme ihtimaline karşın ) yorum tablosunda tutmak istemiyorum. inner joinle uyeler talosundan cekcem. Ama ziyaretci yorumlarında isim yorum tablosunda tutulcak.

Velhasıl; nasıl olcak ta hem uye hem ziyretci yorumları konu altında tarih sırasına gore sıralı olarak goruncek..

Aslında bunun icin aklıma şoyle bi yol gelmişti ;
Uye tablosunda id 1'e aslında varolmayan bi uye kaydı ekleyecektim, yorum yapan kayıtlı uye değilse yorum tablosunda uyeid kısmına 1 ekleyecektim. dolayısıyla join icin uye tablosuyla yorum tablosu arasında uye olmayanlar icin de bi kesişim noktası oluşmuş ve sorun ortadan kalkmış olacaktı. Ama bunu duşunurken ziyaretciden isim ve mail bilgisi almak gibi bi niyetim yoktu, uye tablosundaki kesişim noktası (varolmayan uye) olan uyenin ismini (ziyaretci) kullancaktım.

gerci şu yazıyı yazarken uye tablosundaki isim alanı şuna eşitse yorum tablosundaki isim alanını yaz şeklinde bi alternatif geldi ama yine de daha pratik bi yolu varsa oğrenmek isterim. Vakit ayıran arkadaşlar sağolsun varolsun.