Yapmaya calıştığım şey şu: Bir formdan hem bazı text bilgileri hemde file upload ile aldığım .txt dosya icerisindeki bilgiler var. Bu bilgileri alıp mysql veritabanına işlemem gerekiyor. Ama her nedense bir turlu bu işlemi yaptıramadım. İşlemleri takip edip cok iyi inceledim ve sorun şu satırdan kaynaklanıyor: mysql_query("INSERT INTO... diye başlıyan yani bilgi girişi yaptığım satırdan. Bu komutun nasıl boyle bir şeye sebep olduğunu anlayamadım. Mysql deki bu bilginin yuklendiği kolonun type ı longtext bunu boyle yapmamın sebebi .txt dosyasının icindeki bilginin biraz uzun olması (3-5kb lık bi dosya). Daha basit anlatırsam, upload ettiğim dosyayı rahatlıkla acıp okuyabiliyorum ama icindeki bilgiyi biraz uzun olması sebebiyle sanırım bir turlu veritabanına kolonunun type ı longtext olmasına rağmen kaydedemiyorum. Sorunu cok iyi anlayabilmek icin bazı testler yaptım ve sonucunda yukarda dediğim mysql_query den kaynaklanıyor, sizde deneyebilirsiniz. Ayrıca denemelerimden biride bu .txt dosyasını kendim notepadle acıp icindekini bir textarea yaya kopyalayıp o şekilde bir kayıt yaptırmayı denedim hic bir sorun olmadan doğrudan kaydetti. Sonra bu mantıktan yola cıkıp 2 basamaklı bir program yazdım. İlkinde dosya upload ediliyor sonra icindeki bilgiler bir textarea yaya value olarak yollanıyor sonra ikinci basamakta bu bilgileri veritabanına işliyor ama bu da bir cozum olmadı cunku bu sefer kayıt gercekleşmedi diye hata vermedi oldu gibi gosterdi fakat o kolon icin hicbir değer girmedi, diğer kolonları doldurdu. İşte problem boyle. PHP nin bug ı olduğunu falan soylediler ama bilmiyorum. Yardımcı olursanız cok sevinirim aşağıya kendi yazdığım bu programı ekliyorum..
PHP:
Cok garip bir problem bi turlu cozemedim..
PHP & PHP Framework0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Server-Side Programlama
- PHP & PHP Framework
- Cok garip bir problem bi turlu cozemedim..