Selam.

Arkadaşlar sorunum tr karakter sorunu veritabanına yazarken harfler bozuluyor. denemediğim yol kalmadı.Localde sorun yok ama host katilim olcak.

Detaylar şoyle;

sayfa karakter setleri :

notepad++ utf 8 bomsuz:

veritabanı bağlantı dosyası karakter seti kodları:
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLACTION_COLLECTİON = 'utf8_general_ci' ");

veritabanı karakter seti: utf8_general_ci

Aynı yapıyla daha once bilisimist.net sunucuları uzerinde sitelerim var ama bu scripti attığım zaman sorun cıkarıyor. İsimtescil sunucularına attım orda da aynı sıkıntı.

Ekstra: Bu scripti kodlarken daha once hic karşılaşmadığım bi sorun var ilgisi var mı bilmiyorum. Notepad++ varsayılan ansi ayarlıydı hep bende. utf8 bomsuz yapıyorum kaydediyorum ama notepad++'ı kapatıp actığım zaman yine ansi oluyodu kodlama. Varsayılanı utf8 bomsuz olarak ayarladım localdeki sorunum cozuldu. Hosttan birkac dosya indiridim. Notepad varsayılan ansi yaparak işndirdiğim dosyaları actım utf8 bomsuz gorunuyor sorun da yok gibi aslında.

Yaşadığım sorunla ilgili googleda epey bi araştırma da yaptım aynı dertten muzdarip olanlar var ancak sonuca ulaşılamamış, ulaşanlar da yazmamış ya da ben bulamadım.

İlgilenen herkese teşekkur ederim.

Sorun yaşadığım site: www.medyabit.com
( veritabanında localde işlediğim veriler olduğu icin şu an sorunsuz gorunuyor. Ama bir guncelleme yaptığımda ya da yeni bir yorum eklediğimde Turkce karakterler bozuk. )