İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, toplu taşımaya yoğunluktan binemeyenlerin, daha ucuz olduğu icin taksiye yoneldiklerini belirtti. Aksu, "Bekleme, acılış ve kilometre ucretlerine en az yuzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep ediyoruz" diye konuştu.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu taksi ucret tarifelerini işaret etti.

Yolcu sayısına bağlı olarak konuştuğunu belirten Eyup Aksu, İstanbul'da taksimetre ucretlerinin toplu taşımaya oranla cok ucuz kaldığını belirterek, "Butun vatandaşlarımız, taksimetre ucretleri toplu taşımaya gore cok ucuz olduğu icin herkes taksiyi tercih etmeye başladı. Bizim giderlerimize ise yuklu miktarda zam yapıldı, bu işi surdurebilmemiz adına taksimetre ucretlerine zam yapılmasını talep ediyoruz. Biz toplu taşıma aracı değiliz, biz ucuz kaldık" dedi.
En az yuzde 50 oranında zam talebi olduklarını belirten Aksu, "İstanbul'da trafik cok yoğun, bazen trafikte kilitlenip kalıyoruz. Bekleme, acılış ve kilometre ucretlerine en az yuzde 50 zam yapılmasını İBB'den talep ediyoruz"dedi.
"BİR SAAT KULLANIYORSUN BAZEN 50 LİRA YAZMIYOR"

Taksi ucret tarifesini duşuk bulduğunu ifade eden taksi şoforu Emrah Kınay ise, "Gecen Marmaray'a bindim 16 lira olmuş, otobuse biniyorsun 7-8 lira, taksiye binersin daha iyi. Yarım saat, bir saat kullanıyorsun bazen 50 lira yazmıyor. Acılışı 9 lira 80 kuruş. Ben olsam ben de taksi kullanırım, Başkan Eyup Aksu'ya katılıyorum" diye konuştu.

"FİYATLAR GEREĞİNDEN PAHALI TURK YOLCULAR BİNEMİYOR"

Taksi fiyatlarının yerli yolcu icin yuksek bulduğunu soyleyen taksi şoforu Volkan Calışkan, "Fiyatlar şu an bana kalırsa taksilerde gereğinden fazla pahalı. Fiyatlar duşurulmeli, Turk yolcular binemiyor, yabancı yolcular binebiliyor. Yolcu secen taksiciler de cok, mesafe beğenmiyorlar, gitmek istemiyorlar. Yıl sonundan sonra ocak ayında tarifeye zaten bir daha zam gelecek. Turk yolcunun da bu taksiye binebilmesi lazım. Her şeyin fiyatı duşmeli, taksimetrenin de oyle. Taksiler sadece yabancılara ozel olmamalı, ben ileriden yolcu alsam ve o yabancı olsa duşunmeden taksiye binebiliyor. Turk yolcu ise taksiye binerken duşunuyor" şeklinde konuştu.

"FİYATLARLA ALAKASI YOK"

Eminonu'nde esnaf olduğunu ve coğu zaman toplu taşıma yerine taksi kullandığını belirten Mirac Bıyıklı ise, "Taksiye ihtiyacı olanlar, acele işi olanlar biniyor. Taksi bulamıyoruz, taksi sayısı eksik. Benim iş yerim var Eminonu Tahtakale'de, burada esnafım. Bu noktada 30-40 dakika taksi beklediğimiz oluyor. Fiyatlarla alakası yok, kendini uyanık sanan taksi şoforleri var, ozellikle Arap muşterilerin peşindeler, kimi zaman da boşlar ve muşteri almıyorlar. Durust taksiciler de var onlar ise ekmeğinin peşinde" ifadelerini kullandı.

"TAKSİ FİYATLARI UCUZSA NEDEN SAYISINI COĞALTMIYORLAR?"

Toplu taşımada yoğunluk gormediğini soyleyen yolcu Şemsettin Ozturk de , "Metrobuste de, otobuste de, tramvayda da yer bulabiliyoruz. Mesela birazdan gelen otobus boş gelecek, iş saatlerinde yoğunluk olabilir. Taksi fiyatları ucuzsa neden sayısını coğaltmıyorlar? Fiyatlarla alakalı değil, ucuz olduğunu da sanmıyorum. Normal, taksiciyi de zarar ettirmeyen, ekonomisini kaldıran, kimseyi uzmeyen bir şekilde. Toplu taşıma da surekli artan nufustan dolayı yoğun olabilir, fakat iş cıkış saatlerinde yoğun oluyor. O saatlere de fazla sefer koysalar, bu kez o otobusler oğlen saatlerinde iş yapamayacak" dedi.
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala