Vbulletin nedir?
Vbulletin php dilinde yazılmış bir forum scriptidir.Turkcesi "bulten" anlamındadır.
Neden vbulletin?
Vbulletin in diger forum scriptlerinden ayıran ozellileri;
+Goze hoş gelmesi
+Kolay kullanım
+Guvenlik
+Cabuk kavranabilme
+Her konuda hızlı destek v.b.
Nerden bulurum?
vBulletin® - Instant Community dan parasını odeyip lisanslı bir vbulletin forum scripti alabilirsiniz.
Elde ettim nasıl kullanacagım?
Bu konuda her yerde destek mevcut.Fakat kısaca includes/config.new.php includes/config.php yapın.acın ve icindeki database name pasword v.b. doldurun sonrada internet explorer a siteniz/forum/install/install.php yapın.Kurdugunuzu varsayıyorum..
Kurdum şimdi ne yapıcam?Cok karışık.
Hemen bir tr dil destegi yukleyeceksiniz.Tr dil destegi nette oldukca mevcut.(dokumanı yazan piskotilkidir)
Tr dil destegini yuklediginizi varsayıyorum.
Admin paneline girin şimdi.
Size ilk bakışta cok karışık gibi gelse de aslında oyle de değil.Solda sizin kullanım alanınız var.Herşey orda zaten. şimdi başlayalım.
vBulletin Ayarları: Forumun kabataslak ayarlarının yapıldıgı yerdir.
Sitil & Templates: Stil yukler indirirsiniz ayrıca template ayarlarınız da burdan yapılır.(template ileride anlatılacaktır.)
Dil & Sozcuk: Dil destegi yukleme ve default dil ayarlama icin kullanılır.
Yardım: Forumunuzda ust tarafta kontrol paneli,uye listesi,takvim fln varya orda birde yardım diye link var. xxx/forum/faq.php uzantılıdır.Burdaki yazıları değiştirmenize yarar.
(dokumanı yazan piskotilkidir)
Duyurulara: Forumdaki duyurularınız.Duyurular her forumda gozkuru sabit bir konu gibi değildir.
Forumlar & Moderatorler: Yeni Forumlar Ekleyebileceginiz silebileceginiz vede forum izinlerinin ayarlandıgı yerdir.
Takvim : Adı ustunde takvim
Konular & Mesajlar:Burda bir forumdaki bir userın mesajlarını silebilirsiniz.cevaplanmamış konuları veya 1 kere cevaplanmış (bunu ayarlamak sizin elinizde) atıyorum 4 gun once cevap atılmıs konular fln bunları bulup silebiliyorsunuz.
Moderation:Bu ayarın aktif olması icin sizin izniniz olmadan foruma kimsenin mesaj atamaması konu acamaması gerekir.Yani bir konu acıldıgında konu forumda gozukmez sizin onunuze gelir ilk once siz burdan bakar onaylarsınız yada onaylamazsınız.(dokumanı yazan piskotilkidir)
Eklentiler: Foruma eklediginiz Dosyalar (resim,zip,rar v.s.) Bunları gorursunuz ayrıca Extensions & Sizes diye bi yer var orda ordan da foruma yuklenebilecek dosyaların boyutunu fln ayarlayabilirsiniz.
Kullanıcılar: Burda 1 kac saniyede kullanıcı kayıt edebilir silebilir banlayabilir ayarlarını değiştirebilir onlaram mail atabilirsiniz kısacası kullanıcılar ile ilgili yeriniz burası.
Kullanıcı Grupları: Her kullanıcı bir grubun icinde olmak zorundadır.Siz mesela administrator grubundasınız.Normal userlar da registered user grubundadır.Burda grup ayarlarınızı yapabildiginz gibi atıyorum 10 mesajı olmayan konu acamasın gibi enstantene ozellikler de koyabilirsiniz.
Kullanıcı Unvanları: Burada da Kac mesajı olan uyenin nickinin altında ne yazacagı ayarları var.
Ornegin; 100 mesaj altındakiler yeni uye,ustundekiler uye fln gibi.
User Ranks: Burdada kullanıcı unvanları ile organize calıştırarak kullanıcıya yıldız ekleyebilirsiniz.
Yeni uyede 2 yıldız uyede 3 yıldız fln gibi bişiler yapabilrsiniz.Gif resminizi yani yıldız resmini uzaktan cagıracagınız gibi ftp ye de atabilirsiniz...(dokumanı yazan piskotilkidir)
User Reputations: Burdada kac reputation puanı olanda ne yazsın gibi bişiler yapabilirsniz atıyorum 100 reputation puanı olursa "paylaşımcı bir uye" gibi bişiler yazabilirsiniz...
Kullanıcı Profil Alanı: kontrol panelinizde dolduracagınız nerelisin,kac yaşındasın,HAngi takımlısın, gibi alanlar ekleyebilir duzenleyebilirsiniz...
Abonelikler: Burda da vip odaları mantıgını yapabilirsiniz.Para ile giriş olayları.
Avatar Ayarları: Burda avatar galerinizi oluşturabilirsiniz vede avatar yukleyebilirsiniz.
Mesaj Simgeleri: Yani icon. Yeni iconlar ekleyebilirsiniz userların kullanması icin.
Smilies: İcon mantıgıyla aynı yeni Smilies ekleyin cıkarın...(dokumanı yazan piskotilkidir)
Custom BB Codes: Burdada yeni bbcode lar ekleyebilirsiniz. BBCode ilerde anlatılacaktır.
Scheduled Tasks: ./includes/cron/ Dizinine atacagınız php ler ile forumda otomatik işler yapabilirsiniz.Mesele otomatik yedek almadır veya database toparlamadır fln filan.
İstatistik & Logs: Forumdaki İstatisliklere ayrıntılı bir bicimde ulaşabilirsiniz.
Yukle & Maintenance: Database almak icin veya tabloları sıfırlamak icin kullanabilirsiniz.
Vbulletin Secenekleri Acıklamaları | Vbulletin Options Acıklamalı Anlatım
vBulletin0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- vBulletin
- Vbulletin Secenekleri Acıklamaları | Vbulletin Options Acıklamalı Anlatım