Bu akşamki D-Smart Muşteri Hizmetleri ile goruşme ozetim sevgili uyeler. Kararı siz verin artık. "CJS" ben oluyorum, "MT" ise muşteri temsilcisi.

CJS: Merhaba bugun şikayetim ile arandım fakat suratıma kapatıldı. Daha konuşma başlamadan. Bilgi alabilir miyim?
MT: Şikayetiniz yeni sozleşme uzatmaymış. Şikayetiniz ile ilgili tekrar aranırsınız.
CJS: Suratıma kapatılıyor her seferinde. Bu kacıncı? Bilgi alamıyorum.
MT: Biz bir şey yapamıyoruz.

CJS: Yan oda aboneliğim var. 24 ay sozleşme yenilersem ne kadar oderim?
MT: Sozleşmenizin bitimine az kaldı. Onlar sizi arayacak ve fiyat verecek.

CJS: 7 yıldır aynı uydu cihazını kullanıyorum. Artık arıza vermeye başladı. Arada sırada sorun yaratıyor. Bunu değiştirelim.
MT: Bayii size yardımcı olacak. Sizden kaynaklı sorun ise 50 TL ucreti var.
CJS: Bayii kontrol edecek cihazı ve kararı o verecek oyle değil mi? Onun insiyatifinde bu durum.
MT: Evet.

CJS: Peki, bayiiler sıfır cihaz vermiyormuş. O ne olacak? Ben buna kira bedeli oduyorum 7 yıldır. Yeni cihaz istiyorum ben.
MT: Bayii cihazı kontrol edecek. Sizlere sorunsuz cihaz verileceğinden şupheniz olmasın.
CJS: Şuphem var ki soruyorum. Ornekleri var, şikayetler var. Canı burnunda cihazlar muşterilere veriliyor.

Bu arada sorunsuz cihaz, yani kimin nasıl kullandığı belinmeyen cihazlardan. Yeni değil yani. Sorumlu muşteri ve bayii. D-Smart karışmıyor hic işe.

CJS: Bu urunlerin garantisi 2 yıl. Sitenizde yazıyor. 2 yılda bir yenisi ile değiştirmeniz gerekmiyor mu? Ayrıca yonlendirdiğiniz bayii hakkında onlarca şikayet var. Tonlarca da diğer bayiiler hakkında.
MT: Ben size sureci anlatıyorum.

CJS: Siz muşteri hizmeti veriyorsunuz D-Smart'ın oyle değil mi? Kendi sitenizden şikayet yazıyorum, siliyorsunuz. Twitter'a yazıyorum, aranacak diyorsunuz. Aranıyorum, suratıma kapanıyor. Sizi arıyorum cevap alamıyorum. Ne yapmam lazım?
MT: Ben size sureci anlatıyorum.
CJS: Yardım bekliyorum, etmiyorsunuz. Cevap alamıyorum. Hizmet vereceğim diyen sizsiniz ama vermiyorsunuz.
MT: Surec...
CJS: (Araya girdim surec kelimesini duyunca.) Lutfen bana surec demeyin artık. Anladık. Ne yapmam lazım onu soyleyin.

CJS: Uydu alıcısı sizin. Ben ise kiracı. Kiraladığım urunu bayiinize gotureceğim. Sorun kafasına gore hata tespit edecek. Kiraladığım urun icin değişim parası vereceğim. Nasıl kullanıcı hatası olabilir? Ben akşamları eve gelince ustune binip gezmiyorum evin icinde. Evi temizlerken suya cıkartıp sokmuyorum da. 7 yıldır televizyonun yanında duruyor.

CJS: Verdikleri 2. el uydu alıcısı 2 gun sonra tam anlamıyla bozulur ise ne olacak? (Şimdi kullandığım arada sorun cıkartıyor.)
Mt: Bizi arayın. Biz bayii ile iletişiem geceriz.
CJS: Peki bu 2 gun sonra bozulan urune kullanıcı hatası der ise ne olur?
MT: Bizi arayıp sorununuz iletiniz.
CJS: Yani sizi arayacağım, cevap alamayacağım. Sonra beni arayacaklar ve suratıma kapatacaklar. Ben Twitter'dan yazacağım. Sizi arayacağız diyecekler. Sitenizden yazacağım, silinecek. Oyle değil mi?

MT: Surec...
CJS: Aboneliğim bitimine ne kadar kala iptal başvurusunda bulunabilirim?
MT: 1 gun once.
CJS: Peki işleyiş nasıl?
MT: Sizi arayacaklar...
CJS: İyi akşamlar.

Ben bıktım artık. Sozleşme sonunda nasıl bir durum bekliyor, bilmiyorum. İptal işleminden sonra sozde urunu teslim etmediğim icin fatura mı cıkartırlar bilmem. Ekstra iptal faturası mı cıkartırlar artık neyse. Yasal ne ise ben onu yapacağım. Goruntulu kayıt ederek.

Birisini delirtmek istiyorsanız D-Smart abonesi yapın. Hatta ilk 6 faturasını siz odeyin. Muhtemelen odediğiniz fatura tutarı ondan kat ve kat cıkacaktır. Sinir ve stres işin ekstrası.
Bundan sonra ben bu firma ile iletişime gecmiyorum. Sozleşmem biter, cihazlarını teslim ederim. Sonrasında haksız yere bir durum cıkartırlar ise mahkemede biter bu iş. İnsanın dayanma sınırı vardır. İşte ben o sınıra geldim ve gectim. Bilginize.
İyi forumlar.